EMEP’ten kundura ve saya işçilerine 1 Mayıs çağrısı

Emek Partisi Güngören İlçe Örgütü, kundura atölyelerinin bulunduğu bölgede basın açıklaması yaparak işçileri 1 mayıs’a çağırdı.

30 Nisan 2019 11:47
Son Güncellenme Tarihi: 30 Nisan 2019 16:11
Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Güngören İlçe Örgütü, Sancaktepe bölgesinde bulunan saya ve kundura işçilerini 1 Mayıs’a çağırdı. Karşı Kapı Derneği yöneticileri ile Güngören Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı açıklamaya katılarak destek verdi. Çevreden yoğun ilgi gören açıklamada EMEP adına konuşan Mehmet Turp, deri-kundura ve saya işçilerini sigortasız, iş güvencesiz, kölece çalışma koşullarına karşı 1 Mayıs’a çağırdı.

İşçilerin ve emekçilerin tüm dünyada savaş ve sömürü politikalarına dur demek için, halkın yüzde 99’una ekonomik krizin bedelini ödetmek isteyip bir avuç patronu besleyenlere karşı alanlarda olacağını belirten Turp, şöyle konuştu:

“Ülkemizde ise bu yıl 1 Mayıs’a, ekonomik krizin yarattığı yıkım ‘tek parti, tek adam yönetiminin’ keyfi ve baskıcı tutumunun yoğunlaştığı koşullarda gidiliyor. AKP’nin 17 yıllık iktidarında güvencesiz ve taşeron çalışma artarak sürüyor. Elektrik, doğal gaz başta olmak üzere tüm temel tüketim ürünlerine zam yağmuru devam ediyor. İşsizlik son yılların en yüksek seviyesine çıkarak 7 milyonu aştı. Günde en az 5 işçi kardeşimiz iş cinayetlerinde katlediliyor. Yine ülkemizde milyonlarca çocuğumuz çalıştırılıyor, sömürülüyor ve iş cinayetlerine kurban gidiyor. Emekçilerin alın teri ile kurulmuş kamu işletmeleri sermayeye peşkeş çekilerek özelleştirmelere devam ediliyor.”

Deri-kundura ve saya işçilerine “21. yüzyılda 19. yüzyıl koşullarında çalışmaya dur demek, sigortasız, iş güvencesiz, izbe atölyelerde kölece çalışma koşullarına, sağlığa zararlı tiner, bali yapıştırıcı gibi kimyasallar solumaya karşı, meslek hastalıkları ve iş cinayetlerine kurban gitmemek için, insanca yaşanacak bir ücret için haydi 1 Mayıs’a” diyerek seslenen Turp, 1 Mayıs Çarşamba günü saat 12.00’de Bakırköy’de olacaklarını belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 1 Mayıs'ta 4 ilçede su kesintisi olacak

SONRAKİ HABER

Aydın’da arılar tekrar ölmeye başladı, olağan şüpheli ise JES

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...