09 Ekim 2012 08:57

'Savaşa değil sağlığa bütçe'

Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi’nin çağrısıyla bir araya gelen sağlık emekçileri 1 Ekim 2012 itibariyle doğalgaza ve elektriğe yapılan zamları protesto etti.Cerrahpaşa Hastanesi yemekhane önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, “Huzuru doğalgaza elektriğe yapılan zamlarda değil maaşlara yap

'Savaşa değil sağlığa bütçe'
Paylaş

Cerrahpaşa Hastanesi yemekhane önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, “Huzuru doğalgaza elektriğe yapılan zamlarda değil maaşlara yapılan zamda buluyorum” pankartı açtı. Sağlık emekçileri merkez kapıya yürürken, “Savaşa değil sağlığa bütçe” , “Susma sustukça yeni zamlar gelecek” dövizleri taşıdı. Hasta yakınları eyleme alkışlarla destek verdi.

Merkez kapısı önünde yapılan basın açıklamasını Aksaray İşyeri Temsilcisi Aydın Erol okudu. Erol, yapılan zamların başlangıç olduğunu bundan sonra iğneden ipliğe her şeye zam geleceğini belirterek, “Yapılan zamlara karşı durulması gerekiyor. Zamlara karşı durulmadığı sürece ekmekten, ulaşıma, temel gıda maddelerine yağmur gibi zam gelecek” dedi. Hükümetin ‘ekonomide büyüyoruz, gelişiyoruz’ söylemlerine değinen Erol, “Emekçinin geçim derdinin her gün biraz daha katlandığını” ifade etti. Sağlık emekçilerinin et, süt ve temel gıda maddelerinde indirime gidilmesi yönünde talepleri olduğunu söyleyen Erol, “Sağlığa ve eğitime getirilen katkı payları iptal edilsin. Herkese ulaşılabilir parasız, eşit, sağlık hizmeti; Parasız, bilimsel, laik eğitim sağlansın” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Büyükşehir’e yönelik operasyonlar kitap oldu

SONRAKİ HABER

Ambulans gelmeyince hekimi dövdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...