29 Nisan 2019 08:41

EMEP İzmir’de 1 Mayıs piknikleri düzenledi

Emek Partisi İzmir’in farklı ilçelerinde piknikler düzenleyerek işçi ve emekçilere 1 Mayıs’a katılım çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir’de Emek Partisi (EMEP) Bornova, Buca, Gaziemir ve Balçova ilçe örgütleri 1 Mayıs öncesi piknik düzenleyerek ekonomik krize, işsizliğe, kıdem tazminatının gaspına karşı 1 Mayıs'a katılım çağrısı yaptı.

EMEP Buca ve Gaziemir ilçe örgütleri Sarnıç Piknik alanında 1 Mayıs'a hazırlık pikniği düzenledi. Piknikte konuşma yapan EMEP İl Başkanı Emine Uyar, ekonomik krize, işsizliğe, kıdem tazminatının gaspına karşı 1 Mayıs'a katılım çağrısı yaparak, “Kutuplaştırma ve ayrıştırmayı ortadan kaldıracak şeyi taleplerimiz için yan yana gelerek mücadele etmek, 1 Mayıs’ın birlik, mücadele ve dayanışma çağrısı olacaktır. O zaman taleplerimiz için yaygın, birleşik ve güçlü bir 1 Mayıs için kolları sıvayalım” dedi. Piknik çeşitli etkinliklerle son buldu.

KRİZ ORTAMINDA 1 MAYIS

EMEP Bornova İlçe Örgütü ise Balçova Kent Ormanında 1 Mayıs pikniği düzenledi. Piknikte konuşan EMEP Bornova İlçe Başkanı Nuray Öztürk Çetin ekonomik kriz ortamında 1 Mayıs'a gidildiğine dikkat çekerek, “Baskı, eşitsizlikler ve hukuksuzluklarla dolu bir yerel seçimi atlattık. AKP gücü elinden bırakmamak için her türlü hukuksuzluğu yaptı ancak sonuçları itibariyle AKP iktidarı geriledi diyebiliriz. Şimdi kriz koşullarında 1 Mayıs'a gidiyoruz. Ve kriz giderek derinleşiyor. İşten çıkarmalar arttı, ücretler eridi, işçi ve emekçiler pazara dahi gidemez hale geldi. Türkiye cumhuriyet tarihinin en büyük işsizlik oranlarını yaşıyor. Neredeyse 8 milyon işsiz var” dedi.

“Sermayenin krizi işçi ve emekçilerin üzerine boca edilmeye çalışılıyor” diyen Öztürk, “Baskılar, hukuksuzluklar giderek arttı. En ufak bir hak talebi şiddetle batırılıyor. Kadınlar öldürülüyor, çocuklar istismara maruz kalıyor. Bu koşullarda 1 Mayıs’a gidiyoruz ve mücadelemizi yükselteceğiz. Bize düşen buradaki dayanışmamızdan aldığımız güçle, işyerlerimizde mahallemizde daha çok insanı kendi talepleri etrafında 1 Mayıs'a katmak” şeklinde konuştu. Piknik çeşitli etkinliklerle son buldu.

EMEP Balçova İlçe Örgütü Balçova Kent Ormanında 1 Mayıs pikniği düzenledi. Piknikte 1 Mayıs’ta ekonomik krize, işsizliğe, kıdem tazminatının gaspına karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

ÖNCEKİ HABER

İZSU çalışanları yerel 1 Mayıs kutlaması düzenledi

SONRAKİ HABER

Silikozis hastalığı ve işçiler | Çepeçevre Yaşam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...