28 Nisan 2019 17:46

Aliağalı kadınlardan cinsel istismar protestosu: Sessiz kalmıyoruz!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bir araya gelen kadınlar, cinsel istismarı protesto etti ve "Birlikte ses çıkarmaya çağırıyoruz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cinsel istismara karşı eylemler sürüyor. İzmir'in Aliağa ilçesinde bir araya gelen kadınlar Aliağa Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi.

Kadınlar adına açıklamayı okuyan Eren Saran, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Küçükçekmece Kanarya Mahallesinde bir çocuk cinsel istismara maruz bırakıldı. Atatürk Mahallesinde de bir çocuğa istismar girişiminde bulunuldu. İki saldırının faillerinin birinin yakalandığı diğerinin ise henüz yakalanmadığını öğrendik. Endişeliyiz. Çocuklarımızın geleceğinden, güvenliğinden endişe duyuyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aliağa’da yaşayan kadınlar, anneler olarak yaşanan olayları kaygıyla seyrediyor ama susmuyoruz” dedi.

Çocuğa yönelik her türlü şiddetin önüne geçilmesi için önleyici ve koruyucu mekanizmaların kurulmasını istediklerini söyleyen Saran, "Tüm Aliağalıları çocuk istismarına dur demek için, suçluların yakalanması ve çocuk istismarına karşı gerekli önlemlerin alınması için Aliağa'da yaşayan kadınlar, anneler olarak birlikte ses çıkarmaya çağırıyoruz. Küçükçekmece'de yaşanan istismara karşı sessiz kalmıyoruz! İdam, hadım gibi sorunu daha da derinleştiren göstermelik vaatler değil, istismarı yaşanmadan önleyecek etkili koruyucu önlemler istiyoruz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Paketten bize düşen 

SONRAKİ HABER

Bir mücadele deneyimi: ODTÜ Bahar Şenlikleri 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...