09 Ekim 2012 08:33

Erdoğan: Ölen terörist için ağlamayız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Siirt'ten Diyarbakır'a atanan Emniyet Müdürü Recep Güven'in "Dağda ölen terörist için ağlamayan insan değildir" sözlerini eleştiren Erdoğan, "Biz teröriste ağlamayız" dedi. Tezkere konusundaki tutumu nedeniyle MHP'ye b

Erdoğan: Ölen terörist için ağlamayız
Paylaş

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları ise şöyle:

EMNİYET MÜDÜRÜNE ‘İŞİNE BAK’ ÇIKIŞI

“Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadeleler esnasında ölen terörist için de ağlamayız. Bunu böyle bilmeye de mecburuz. Kalkıp da birilerini memnun etmek için böyle ifadeler kullanamayız. Bırakın siyaseti siyasetçi yapsın. Herkes kendi görevini yapsın.”

‘MİLLİYETÇİYİM’

“Örgütün piyonu olan ve ölüm makinesi olanlar için de devletin kahhar yüzünü göstermekten çekinmiyoruz. Gazeteler de şimdi ‘Erdoğan’dan milliyetçi söylem’ der. Bu, milliyetçi söylemse milliyetçiyim.”

KCK OPERASYONLARINA DESTEK

“Kürt kardeşlerime sesleniyorum. KCK operasyonları Kürt kardeşlerimin halkını başka yerlere çekenlere yapılmıştır. Belediyelerde malum yerlerden gönderilenler belediye yönetiyor. BDP’nin oyunlarına gelmeyin.

KÜRTÇE’Yİ SEÇMELİ DİL YAPTIK, YETER

Kürtçe’yi seçmeli dil yaptık. Resmi dil Türkçe’dir. Belediyenin içinde sadece müdürün kapısına müdür yerine Kürtçe müdür yazmanın anlamı yok. Kimseyi aldatmaya gerek yok. Seçmeli Kürtçe dersine müracaatlarla ilgili rakamlar ortada. Avrupa’da bu işin tahrikini yapan ülkelerde Türkçe bize orada anadil olarak verilmiyor eğitimde. Ama buraya gelince tahrik ediyorlar.

‘ÇOK BOYUTLU’ DIŞ POLİTİKAYA ÖVGÜ!

“Türkiye’ye ve dünyaya dar bir penceren bakanların gelişmeleri takdir etmesini beklemiyoruz. Ama biliyoruz ki milletimiz bizi anlıyor. Türkiye artık AK Parti’nin hayata geçirdiği çok boyutlu politika sonucu bölgesine ve dünyaya daha geniş bir vizyonla bakıyor.

Türkiye Cumhuriyeti, bölgesinden korkanlardan değil yedi düvele meydan okuyanların omuzlarında yükselmiştir.”

CHP’YE ‘ŞUURSUZLUK’ SUÇLAMASI

“Tezkere ile TSK’nın ihtiyaç duyulması halinde yurtdışına gönderilmesi için izin verildi. Görüşmeler sırasında bazı muhalefet partilerinden esef verici tavırlar sergilendi. Komşu ülkeden silah doğrultuluyor, ana muhalefet partisi çıkmış saldırganın ağzıyla konuşuyor. Bu nasıl bir şuursuzluktur.

‘BU TEZKEREYLE SAVAŞ AÇILIR, AÇILMAZ’

“Biz bu tezkere ile dünyaya savaş açabilirmişiz. O işin perde arkası. Açılır açılmaz. Onu yeri ve zamanı geldiğinde konuşuruz.  Hadi siz de ABD’ye canı cehenneme diyebiliyor musunuz? Sokak ağzı bu. Siz ABD’nin karşısında el pençe divan duran adamlarsınız ya.

‘HER TÜRLÜ İHTİMALE HAZIRIZ’

“Artık karşılıksız bırakmak asla yok. Her türlü ihtimal dahilinde her türlü hazırlığı yapıyoruz. Devlet olmanın gereği her türlü tedbiri almaktır. İnandırıcılığını kaybedersiniz devletinizin hukukunu ve milletinizin haklarını koruyamazsınız.”

‘CHP, BDP’NİN KUYRUĞUNA TAKILDI’

“Böyle büyük bir milleti CHP yönetiminin kaprislerine terk edemeyiz. Türkiye’nin kaderini tezkereye karşı çıkma adı altında Suriye yönetiminin çıkarına bırakamayız. CHP bir kez daha BDP’nin kuyruğuna takılmıştır. BDP’nin hangi amaca hizmet ettiğini zaten herkes anlayabiliyor. Ama Esed aşkının CHP’nin gözünü neden kör ettiğini anlamak mümkün değil.”

MHP’YE TEŞEKKÜR ETTİ

“Tezkereyi destekleyerek bu milli meselede ortaya koyduğu ilkeli tutum için MHP ve genel başkanına teşekkür ediyorum.”

‘DIŞ POLİTİKADA MEZHEP ETKİLİ DEĞİL’

“Kılıçdaroğlu’na hatırlatmak isterim: Türk dış politikasının belirlenmesinde mezhep konusu etkili olmamıştır. Arap baharında yönetimden düşenlerin çoğu Sünni idi. Nükleer enerji konusunda ABD’ye rağmen İran’ı destekledik. İran, Şii. Sen AK Parti iktidarını ne zannediyorsun.”

‘ESED BİTMİŞTİR’

“Esed bitmiştir. Esed şu anda koltuk değnekleriyle ayakta durmaktadır. O koltuk değneklerinin markasını da biliyorsunuz. Koltuk değnekleri düşünce kendisi de düşecek. (ANKARA)


ARINÇ MÜDÜRÜ DESTEKLEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan’ın aksine Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ise, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in açıklamalarını desteklediğini belirtmişti. Arınç, “1991-1995 arasında Diyarbakır’da görev yapmış bir insanın yaşadığı acı olayların analizini yaparak, bugünlere ışık tutmasını takdirle karşılıyorum” demişti.

ÖNCEKİ HABER

9 Ekim protestolarla karşılandı

SONRAKİ HABER

Tatvan Belediyesi çalışanı ölü bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...