09 Ekim 2012 03:30

Ban Ki-moon: Sınırdaki gerginlik son derece tehlikeli

Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen Dünya Demokrasi Forumu'nun açılışında konuşan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Türkiye Suriye sınırında yükselen tansiyona dikkat çekti ve yaşanan çatışmanın son derece tehlikeli olduğunu belirtti.BM Genel Sekreteri, Türkiye Suriye sınırında yaşanan ça

Ban Ki-moon: Sınırdaki gerginlik son derece tehlikeli
Paylaş

Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen Dünya Demokrasi Forumu'nun açılışında konuşan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Türkiye Suriye sınırında yükselen tansiyona dikkat çekti ve yaşanan çatışmanın son derece tehlikeli olduğunu belirtti.

BM Genel Sekreteri, Türkiye Suriye sınırında yaşanan çatışmanın ve Suriye'de yaşanan krizin Lübnan'a etkisinin de son derece tehlikeli olduğunu söyledi.

Suriye'de yaşanan durumun dramatik olduğunu belirten Ban, bu durumun komşu ülkelerin ve bölgenin tamamının istikrarını tehdit ettiğini dile getirdi. BM Genel Sekreteri, Suriye'deki tüm taraflara şiddetten vazgeçme çağrısını da tekrarlayarak, çözümün politik yollardan geçtiğine vurgu yaptı.

Suriye'deki Beşar Esad yönetimine ve muhaliflere silah aktarılmaya devam edilmesinden "derin kaygı duyduğunu" söyleyen Ban, "Silah sağlayan ülkelerden, bir kez daha, buna son vermelerini istiyorum" diyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suudi silahları Suriyeli muhaliflerin elinde

SONRAKİ HABER

9 Ekim protestolarla karşılandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...