09 Ekim 2012 03:21

Suudi silahları Suriyeli muhaliflerin elinde

Suudi Arabistan'a ait silahların Suriyeli muhaliflere gönderildiğine dair kanıtlar ortaya çıktı.BBC'nin ortaya çıkardığı kanıtlara göre Ukrayna'da Suudi Arabistan için üretilen 3 kasa silah, Halep'te muhaliflerin kullandığı bir üste görüldü.Kasaların Halep'e nasıl ulaştığı bilinmezken, BBC,

Suudi silahları Suriyeli muhaliflerin elinde
Paylaş

BBC'nin ortaya çıkardığı kanıtlara göre Ukrayna'da Suudi Arabistan için üretilen 3 kasa silah, Halep'te muhaliflerin kullandığı bir üste görüldü.

Kasaların Halep'e nasıl ulaştığı bilinmezken, BBC, kasaların içinde ne olduğunun görüntülenmesine izin verilmediğini bildirdi. Suudi Arabistan ise konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Halep'te bir camide bulunan ve içinde mühimmat olduğu düşünülen kasalar, deniz silahları ve füze üretiminde uzmanlaşan Ukrayna firması Dastan tarafından üretilmiş.

Halep'te bulunan BBC muhabiri Ian Pannell, "kasaların varlığının Körfez'de birilerinin isyancılara açıkça yardım ettiğini gösterdiğini" söylüyor.

Muhalifler daha önce yaptıkları açıklamalarda Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'dan destek aldıklarını söylemişlerdi.

New York Times gazetesi de Suudi ve Katar yetkililerinin muhaliflere küçük silahlar gönderdiklerini ancak omuzdan ateşlemeli füze gibi ağır silah göndermekten çekindiklerini söylüyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kürtler bugün Öcalan için alanlarda olacak

SONRAKİ HABER

Ban Ki-moon: Sınırdaki gerginlik son derece tehlikeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...