09 Ekim 2012 05:38

Kürtler bugün Öcalan için alanlarda olacak

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1998 tarihinde Suriye’den çıkmasıyla başlayan ve Türkiye’ye teslim edildiği 15 Şubat 1999’a kadar olan süreçte yaşananlar yıllardır tartışılıyor. Kürtler başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkede bugün ‘uluslar arası komplo’ olarak niteledikleri s&u

Kürtler bugün Öcalan için alanlarda olacak
Paylaş
Alper Atalay

‘9 EKİM BAŞARISIZ OLUNCA TECRİT BAŞLADI’

Öcalan’ın yakalanmasını organize eden güçlerin Ortadoğu’da hesapları için risk oluşturan PKK hareketini tasfiyeyi amaçladığını dile getiren Baluken, Öcalan’ın kendisini denklem dışına itme, devre dışı bırakma planlarını boşa çıkardığını, bu amacın şimdi de tecritle gerçekleştirilmeye çalışıldığını ifade etti. Öcalan’a yönelik tecridin sadece AKP hükümetinin tercihi olmadığını belirten Baluken, AKP hükümetinin, başarısız olan 9 Ekim sürecini masaya yatırması gerektiğini söyledi. “Artık AKP’ye düşen bu tasfiye ve tecrit sistemini yeniden değerlendirmek ve Sayın Öcalan şahsında bir muhataplık sürecini işletmektir” diyen Baluken, “Barışın yolu komployu lanetlemekten geçer. Biz BDP olarak 9 Ekim günü birçok alanda komployu lanetleyeceğiz” şeklinde konuştu. (Ankara/DİHA)


DTK: TECRİT SONA ERSİN MÜZAKERELER BAŞLASIN

Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılışının yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yapan DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk da, 9 Ekim’in ‘Kürtlerin mücadelesini ehlileştirme, kalıba sokma ve Ortadoğu siyasetini yeniden programlama operasyonunu yürürlüğe koyma’ amacı taşıdığını belirtti. O günlerde devreye sokulan mantığın bu gün kılık değiştirerek, AKP eliyle sürdürüldüğünü belirten Tuğluk, “AKP’ye çağrımız mağlup olmuş oyalayıcı, aldatmaya yönelik bayat taktikleri bir kenara bırakıp, bir an önce Kürt sorununun demokratik çözümü için müzakerelere kaldığı yerden devam etmesidir. Bunun için de samimiyet göstergesi olarak öncelikle İmralı’daki evrensel hukuka ve insan haklarına aykırı tecride derhal son verilmeli, Kürt sorununun demokratik çözümü, barış ve kardeşlik için Abdullah Öcalan’ın özgürlük güvenlik ve sağlık koşulları yerine getirilmeli böylece müzakerelerin devamı için şartlar sağlanmalıdır” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Hak ihlallerinin adresi Şakran Cezaevi

SONRAKİ HABER

Suudi silahları Suriyeli muhaliflerin elinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...