26 Nisan 2019 17:30

Tesisat işçisi üstü tozlu diye otobüsteki koltuğa oturtulmadı

Kocaeli'de Yahya Batir isimli bir tesisat işçisi, bindiği otobüsün şoförü tarafından üstü kirli diye otobüs koltuğuna oturtulmadı, işçi ayakta gitti.

Fotoğraf, Facebook'tan alınmıştır. 

Paylaş

Kocaeli Derince’de işten çıkan ve evine gitmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsüne binen Yahya Batir isimli vatandaş, üstü tozlu diye koltuklara oturtulmadı. Bu durumu bir facebook grubunda paylaşan Batir, otobüsün boş olmasına rağmen ayakta seyahat ettiğini söyledi. 

Evrensel’e konuşan konuşan Batir olayı şöyle anlattı: “Tesisat işi ile uğraşıyorum. İşten çıkıp evime gitmek için otobüse bindim, kartımı okuttum. Buraya kadar her şey normaldi, kartımı okuttuktan sonra şoför bana ‘Üstün kirli, gazete vereyim de onun üstüne otur’ dedi. Otobüstü 5, 6 kişi vardı o esnada, şoförün bu sözünden sonra utandım, yerin dibine girdim, gazeteyi kabul etmedim, böyle olunca, ‘Ayakta giderim’ dedim, arkaya doğru geçtim. Seyahati ayakta yaptım, yolcular benden oturmamı istedi ama oturmadım. Hatta bir genç kadın, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ni arayarak şikayette bulundu. Anlam veremedim, elbiselerim işimden kaynaklı biraz tozluydu sadece. Ne çamur, ne de kir pas içindeydim. Otobüse baktığımda zaten koltuklar kirliydi, neresini kirletecektim bu koltukların?​”

Olayın şokunu yaşadığını söyleyen Batir, aracın fotoğrafını aldığı sırada şoförün kendisine “İstediğin yere şikayet et, ben de şikayet edeceğim” dediğini söyledi. Otobüsün şoförünü gerekli yerlere şikayette bulunacağını söyleyen Batir, “Böyle şeyler yaşanmasın, ne var yani çalışırken üstümüz tozlanmış olabilir. Eve nasıl gideceğiz?​” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD: Marmara Bölgesi’ndeki cezaevlerinde 3 ayda 713 hak ihlali yaşandı

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen: Belediyedeki sendika istifaları özgürlük özleminden

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...