Esenyurt’ta yol çöktü, apartmanda çatlaklar oluştu

Esenyurt’ta yol çöktü, 9 katlı apartmanda çatlaklar oluştu. Belediye Başkanı Bozkurt "Artık vatandaşların evlerine geçmesinde sakınca yok" dedi.

26 Nisan 2019 16:23
Son Güncellenme Tarihi: 28 Nisan 2019 21:30
Paylaş

İstanbul Esenyurt'a bağlı Güzelyurt Mahallesi'nde Ertuğrulgazi ve Orhangazi caddelerinde 26 Nisan günü çökme oluştu. Çökme nedeniyle bir binada çatlaklar oluşurken olay nedeniyle çevredeki onlarca bina boşaltıldı. Güzelyurt Mahallesi’nde olay nedeniyle 3 sokak ve bir cadde trafiğe kapatıldı. Bölgeye itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, iki gün çalışma yaptı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, bu akşam (28 Nisan) yaptığı açıklamada "Kontrol altında artık, evlerine vatandaşların geçmesinde bir sakınca olmadığını sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi.

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI: KONTROL ALTINA ALDIK

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Ertuğrulgazi ve Orhangazi Caddesi'ndeki çatlaklarla ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bozkurt, "Sokaklardaki çatlaklar olmadığı için evlerde oturulmasına karşın bir sorun görülmüyor. Kaymakamlığımızı bilgilendirdik, politik olarak vali beyi bilgilendirecekler. Kontrol altında artık, evlerine vatandaşların geçmesinde bir sakınca olmadığını sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi.

BİNALAR BOŞALTILMIŞTI

 

Dün de (27 Nisan) çatlağın oluştuğu bölgede bulunan Kemal Deniz Bozkurt, 40'a yakın binanın boşaltıldığını aktarmıştı. Zeminde herhangi bir oynama olmadığını aktaran Bozkurt "Çok büyük bir risk olmamasına rağmen Kaymakamlık ve Valilik ile görüştük, bu akşam da vatandaşlarımızı misafir edeceğiz" demişti. Bozkurt, ayrıca bütün binalara izleme cihazları konulacağını ve zemin hareketlerinin kontrol edildiğini belirtmişti.

İstanbul Valiliğinden olayla ilgili yapılan ilk açıklamada "Olay mahallinde AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve ilgili kurumlarımızın teknik ekipleri gereken tedbirleri almaya başlamıştır” denilmişti. (İstanbul/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Tuzla Çiçek Tersanesi’nde vinç halatı koptu: 5 işçi yaralı

SONRAKİ HABER

Dersim'de Seçim Kurulu, KHK'li seçilmişlerden savunma istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa