26 Nisan 2019 15:36
Son Güncellenme Tarihi: 26 Nisan 2019 19:54

İzmir Bozyaka’da ilk 1 Mayıs kutlaması

Sağlık-İş İzmir Şubesi, Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesinde ilk 1 Mayıs kutlamasını yaptı.

Sağlık-İş İzmir Şubesi işyerinde 1 Mayıs kutladı

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) İzmir Şubesi Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesinde ilk 1 Mayıs kutlamasını gerçekleştirdi.

Sağlık-İş üyelerinin yaptığı kutlamaya Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı da destek verdi. Basın açıklamasını Sağlık-İş İzmir Temsilcisi Özgür Aslan okudu.

Kıdem tazminatının işçi sınıfının vazgeçilmezi olduğunu belirten Aslan, “Kıdemime dokunma, krizin nedeni biz değiliz, bedelini biz ödemeyeceğiz. Kamu toplu iş sözleşmesine dahil olmak için insana yaraşır iş, eşit işe eşit ücret, çocuklarımızın geleceği için 1 Mayıs’ta alanlardayız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)


EDREMİT'TE ORTAK 1 MAYIS

Balıkesir’in Edremit ilçesinde sendikalar birleşerek ortak ve güçlü 1 Mayıs kutlamak için çalışmalara başladı.

Sendikaların oluşturduğu düzenleme kurulu dışında CHP, EMEP, HDP, ÖDP, TTB, TMMOB, Alevi Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, Edremit Çevre Platformu, Tüketici Derneği ve kadın örgütlerinin katılımıyla geniş bir yürütme kurulu oluşturuldu.

Belediye Başkanı Hasan Selman Arslan’ın da çalışmalara destek verdiğini belirten düzenleme kurulu başkanı ve Genel-İş Edremit Temsilcisi Ceyda Nevcanoğlu, “Bu yıl her zamankinden daha güçlü ve daha kitlesel bir miting yapacağız” dedi.

Edremit’te emekçiler saat 10.00’da vergi dairesinin önünde toplanarak Şehit Hamdi Bey Meydanı’na yürüyecek. 1 Mayıs kutlamasında sanatçı Leman Sam’da konser verecek. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adem Sarıçoban: Değiştirebiliriz duygusu daha da güçleniyor

SONRAKİ HABER

"Buket Aydın'ın Kanal D'deki görevine son verildi" iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...