26 Nisan 2019 09:14

CHP'den Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu

CHP, Kılıçdaroğlu'ya linç girişimi ile ilgili İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile Emniyet ve Jandarma Müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP, Kılıçdaroğlu'ya Çubuk'taki asker cenazesinde linç girişimininde bulunulmasıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet ve Jandarma Müdürleri hakkında “Halkın kin ve nefrete teşvik etmek” ve “Görevinin gerekliliklerini yerine getirmemek”ten suç duyurusunda bulundu.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, Ankara Adliye'si önünde yaptığı açıklamada, “Bundan sonra herkes bilsin ki, görevini yerine getirmeyen, suç işleyen ve insanları ayrıştırmaya çalışan kişilerin adalet yoluyla peşlerini bırakmayacağız” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu'nun görevinin aleni bir şekilde halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek olmadığını ifade eden Engin Özkoç, “Bir İçişleri Bakanı olarak görev ve sorumluluğu bu olmadığından ilgili yasa kapsamında suç işlemiştir. Ayrıca genel başkanımız şehit cenazesine katılırken koruma polis memurları tarafından emniyet koruma şube amirliğine katılacağı bildirilmiş ancak bu konuda da ihmali görülen emniyet müdürlüğü yetkilileri, orada yeterli korumayı almayan jandarmayla da ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz” diye konuştu. Özkoç, “Bundan sonra herkes bilsin ki; kim teröre alet olmuşsa, kim bu suçu işlemişse, kim görevini ve sorumluluğunu yerine getirmiyorsa, kim kin ve nefretle insanları ayrıştırmaya çalışıyorsa Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bu kişilerin adalet yoluyla peşlerini bırakmayacağız” dedi. 

SOYLU, "CHP’LİLERİ ŞEHİT CENAZELERİNDE KABUL ETMEYİN, TALİMATI GÖNDERDİM" DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 28 Haziran 2018’de yaptığı açıklamada, "Müsteşarımız üzerinden 'CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokolde kabul etmeyin' talimatı gönderdim. Onları gideceği bir adres var. O adresi de onlara göstereceğiz. PKK terör örgütleri mensuplarının cenazeleri var. Biz, o leşleri çok sık kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjanı ayıracağız” demişti. 

KILIÇDAROĞLU'YA SALDIRININ ARDINDAN, KILIÇDAROĞLU'YU SUÇLAMIŞTI

Kemal Kılıçdaroğlu’ğunun Çubuk’ta asker cenazesine katıldığı sırada uğradığı saldırı ve linç girişiminin ardından Soylu’nu bu sözleri hatırlatılmış ve tepki gösterilmişti. 

Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'ya saldırıya dair açıklamasında da  "HDP ile ortaklık" hatırlatması yapmış ve "Milletin hafızası unutmamaktadır" demişti. 

Bu sözlerin ardından da kamuoyun da sık sık Süleyman Soylu’nun istifası istenmişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Garo Paylan, soykırımla ilgili erişilemeyen zabıtları Meclise sordu

SONRAKİ HABER

Orman Bakanlığı, tanesi 7 bin 400 TL'den yaban keçisi avı ihalesi açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa