25 Nisan 2019 18:27
Son Güncellenme Tarihi: 28 Nisan 2019 16:30

ODTÜ'den 'İnek Koşusu' iptali açıklaması

ODTÜ, Mülkiyeliler Birliği'nin "İnek Koşusu”nu iptal etmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı, sorumluluklarının olmadığını iddia etti.

Fotoğraf, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş'in Twitter hesabından alınmıştır. 

Paylaş

ODTÜ, Mülkiyeliler Birliği'nin 28 Nisan 2019 Pazar Günü Eymir Gölü’nde düzenlenecek “İnek Koşusu”nu iptal etmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin, Run For life Koşu Grubu ile beraber geçekleştireceği etkinliğin aynı güne konduğu, Mülkiyeliler Birliği'ne saat değiştirme önerisinde bulunulduğu ve üniversitenin iptal kararında bu yüzden bir sorumluluğu olmadığı savunuldu. Run for Life koşu grubu adına Evrensel'e açıklama yapan Milli Atlet Buğrahan Kocabeyoğlu ise Ülkü Ocakları Gençlik Koşusu organizasyonu ile herhangi bir bağları bulunmadığını belirtti.

Mülkiyeliler Birliği Derneği Genel Merkezi Pazar günü Eymir Gölü'nde Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okuyan lisans öğrencilerine burs katkısı sağlamak amacıyla küçük ölçekli bir “İnek Koşusu” organize etmek üzere talepte bulunmuştu. Ardından Ülkü Ocakları Genel Merkezi “Run for Life Koşu Grubu” adıyla aynı gün “Gençlik koşusu” düzenleme başvurusunda bulundu. Mülkiyeliler Birliği, diğer koşunun başka bir gün yapılmasının kabul edilmemesi üzerine “İnek Koşusu”nu iptal ettiğini duyurdu.

BİR AY SONRA AYNI YERE BAŞVURU YAPILDI

Bunun üzerine ODTÜ tarafından olaya ilişkin yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Mülkiyeliler Birliği'nin 8 Mart 2019, Run for Life Koşu Grubu’nun ise 8 Nisan 2019 tarihindeki başvuru yaptığı belirtilen açıkamada, “İki etkinliğin aynı gün yapılması talebinden dolayı; önce başvuruda bulunan Mülkiyeliler Birliği’ne durumla ilgili bilgi verilerek etkinliği yapmak istedikleri saati (sabah ya da öğleden sonra olmak üzere) seçmeleri konusunda öncelik tanınmış; buna bağlı olarak dilekçelerinde belirtmelerine rağmen 'Gençlik Koşusu' etkinliğinin saati değiştirilerek öğleden sonraya alınmış; bu şekilde uzlaşma ve her iki etkinliğin yapılmasına olanak sağlanmaya çalışılmıştır. Dolayısıyla, Üniversitemiz tarafından Mülkiyeliler Birliği’nin etkinliğini düzenlemesi konusunda herhangi bir engel konulmamış; yapılmak istenen İnek Koşusu kendi inisiyatifleri ile iptal edilmiştir. Bu noktada Üniversitemizin İnek Koşusu’nun iptaline yönelik herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığını tüm kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız” denildi.

ÜLKÜ OCAKLARININ DÜZENLEMESİNDEN BAHSEDİLMEDİ 

ODTÜ, “Run For Life” adıyla başvuru yapılan “Gençlik Koşusu”nun Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından düzenlenmesine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Söz konusu koşuya ilişkin Ülkü Ocakları imzalı birçok afiş ve pankart bulunuyor. Öte yandan Ülkü Ocakları resmi internet sitesinde de koşuya katılım formu yer alıyor.

RUN FOR LIFE KOŞU GRUBU: ÜLKÜ OCAKLARI GENÇLİK KOŞUSU İLE BAĞIMIZ YOK

Run for Life koşu grubu adına Milli Atlet Buğrahan Kocabeyoğlu, yaşananlar üzerine Evrensel'e yaptığı açıklamada, 28 Nisan 2019 Pazar günü Eymir Gölü'nde yapılan Ülkü Ocakları Gençlik Koşusu ile Run for Life koşu grubunun hiçbir ilgisi ve organizasyon ortaklığının olmadığını belirtti.

Kocaebeyoğlu, "Ankara Gençlik Koşusu olarak 28 Nisan 2019 Pazar günü yapmayı planladığımız ve gerekli izinleri aldığımız koşu organizasyonu ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bilgilendirme gerekli mercilere yapılmış ve Run for Life koşu grubu 28 Nisan 2019 tarihli idmanını Anıttepe Spor Tesislerinde tamamlamıştır. Bahsi geçen organizasyon ile hiçbir işbirliğimiz bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmirliler Kemal Kılıçdaroğlu’ya yapılan saldırıya tepkili

SONRAKİ HABER

Gebze'de polisin şiddetine maruz kalan annelere polis ablukası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...