08 Ekim 2012 14:51

DEBA işçisi yeniden sokağa çıktı

Denizli’de 2009 yılında DEBA Holding yönetim kurulu tarafından kapatılan Denizli Basma ve Boya Sanayi’de çalışan işçiler kıdem tazminatlarını ve 10 aylık maaşlarını alamadıkları için yaptıkları eylemleri sürdürerek yine meydana çıktı. Eylemlerine bir süre ara veren işçiler, önceki gün Candoğan Par

DEBA işçisi yeniden sokağa çıktı
Paylaş

Eyleme bu kez 8 aylık Pelin Efsan da destek verdi. DEBA’da 15 yıl çalışan babası Abdullah Tekin’e destek veren minik Pelin Efsan, ablası Şerife Nazlı Tekin’in kullandığı bebek arabasıyla eyleme katıldı. Bebek arabasının üzerine örtülen “Esat Sivri kıdem tazminatlarımızı ve maaşımızı öde” yazılı siyah önlük dikkat çekti.

Baba Abdullah Tekin, 15 yıl DEBA’da çalıştığını belirterek, 61 bin lira alacağını alamadığını kredi kartları ve borçlar nedeniyle zor günler geçirdiğini söyledi. “9 aydır adım adım çoğalıyoruz yaptığımız eylemlerle” diyen Tekin, eylemler sayesinde Valinin de devreye girdiğini kaydetti. Çocuklarının eğitim giderlerini ve zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirten Tekin, “2009 yılından bu yana 25 bin lira borçlandım. İnşaatlarda çalışarak ailemin rızkını kazanmaya çalışıyorum. Sesimizi artık duysunlar, çocuklarımızın hakkını istiyoruz” diye konuştu.

FABRİKA DEĞİL ARAZİ DEĞERLİ

15 yıllık DEBA çalışanı Tahsin Yeşil, 9 aydır Denizli’nin sokaklarında eylem yaptıklarını belirterek, “Denizlililere anlatamadık ilk önce kendimizi. Patron Esat Sivri medya aracılığıyla yalan yanlış şeylerle Denizlilileri kandırdı, işçi fedakarlık yapmadığı için DEBA’nın battığını anlattı. Biz eylemlere başlayınca, derdimizi anlatınca Denizlililer de bize destek vermeye başladı” dedi.
Bir yıl hiç ücret almadan çalıştıklarını, iş çıkışlarında ve izin günlerinde başka işlerde çalışarak ailelerinin geçimlerini sağladıklarını aktaran Yeşil, “Bizim fabrika şehir içinde ve arıtması yetersiz olduğu için zaten yıllar önce kapatılma planları yapılmıştı. Sürekli ceza yiyen fabrikanın asıl değerli yanı zaten arazisiydi” diye konuştu.

BAYRAMA MUTLU GİRMEK İSTİYORLAR

DEBA mağdurları adına alanda konuşan DEBA işçisi Veysel Işık’ın eşi Naciye Işık, “Önümüzde Kurban Bayramı var. Artık sesimizi duyun. 3 yıldır bayram nedir unuttuk, bu bayramda biz ve çocuklarımız bayrama mutlu girmek istiyoruz. Esat Sivri’nin kurbanı olmayacağız. Sivri karşımıza çık seninle yüzleşmeye hazırız” dedi.  Çocuklar adına konuşan Şerife Nazlı Tekin ise “Babalarımızın hakkı için eylemlere devam edeceğiz. İşyeri sahibi Esat Sivri’nin gerekirse evine, gerekirse işyerlerine gerekirse İzmir Alsancak’taki holding merkezine gideceğiz ve babalarımızın hakkını isteyeceğiz” dedi.  Daha sonra söz alan TEKSİF Sendikası Örgütlenme uzmanı Ömer Atılgan, bundan sonraki mücadele için kararlarını hep birlikte meydanlarda alacaklarını söyleyerek işçilerin eylem önerilerini aldı. Atılgan, fabrikayla ilgili birçok proje olduğunu, bu nedenle fabrikada faaliyet beklediklerini belirterek, “Buraya kim kazma vuracaksa ya haklarımızı verecek ya da bizim bedenlerimize kazma vuracak” dedi. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cargill işçileri işten atılıyor

SONRAKİ HABER

BMC önünde yine eylem vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...