08 Ekim 2012 14:44

BDP üyesine ajanlık dayatması!

PKK’ye eleman kazandırdığı’ iddiasıyla 1 Ekim’de gözaltına alınan BDP Üyesi Nebahat Acar, gözaltındayken polislerin kendisine ‘ajan olması’ yönünde baskı uyguladığını iddia etti.6 kişiyle birlikte gözaltına alınan Nebahat Acar’la birlikte gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.Gözaltında psik

BDP üyesine ajanlık dayatması!
Paylaş

PKK’ye eleman kazandırdığı’ iddiasıyla 1 Ekim’de gözaltına alınan BDP Üyesi Nebahat Acar, gözaltındayken polislerin kendisine ‘ajan olması’ yönünde baskı uyguladığını iddia etti.
6 kişiyle birlikte gözaltına alınan Nebahat Acar’la birlikte gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.
Gözaltında psikolojik baskıya maruz kaldığını belirten Acar, “Her türlü psikolojik baskıyı uyguladılar. Daha sonra Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürdüler. Orada da üst aramasını kadın polis yerine erkek polisler yaptı. Üst aramasını yaptıktan sonra sorguya ilk önce beni aldılar. Bana ‘sen dağa elaman götürüyorsun’ diyerek olayı kabul etmemi istediler. Polisler bana sürekli, ‘biz devletiz, biz her şeyiz, istersek seni hemen içeri atabiliriz’ diyerek, sürekli baskı yapıyorlardı” diye konuştu.
Thdit ve psikolojik baskıdan sonra kendisine ‘ajanlık’ dayatıldığını iddia eden Acar, “Benimle birlikte gözaltına alınanların üzerine ifade vermemi istediler. Sürekli bana sana maddi, manevi her türlü yardımda bulunuruz. Yeter ki, mahallenize örgütten biri gelirse bizi ara bu yeterlidir” dedi. Kendisinin polislere bu olaylarla alakasının olmadığını ve el sanatlarıyla uğraştığını söylediğini belirten Acar, polislerin de bu konuda kendisine yardımcı olabileceklerini söylediklerini belirtti. Halen olayın şokunda olduğunu belirten Acar, polis baskısına karşı kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu. (VanDİHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Kitap Fuarı 31. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Kürtçe’ye tahammülsüzlük sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...