08 Ekim 2012 14:03

Kazalara işçi tepkisi

Bundan 2 yıl önceye kadar kamuya ait olan (DARKALE) yer altı maden ocağı şimdi UYAR madencilik olarak özel işletilmektedir.UYAR maden ocağında bir ay önce bir mühendis üzerine lav akması sonucu yaşamını yitirmişti. Yine 4 Ekim günü üç işçi üzerlerine lav akması sonucu ağır yanıklara maruz kaldı. Bunun üzerine

Kazalara işçi tepkisi
Paylaş
İbrahim Dağdelen

UYAR maden ocağında bir ay önce bir mühendis üzerine lav akması sonucu yaşamını yitirmişti. Yine 4 Ekim günü üç işçi üzerlerine lav akması sonucu ağır yanıklara maruz kaldı. Bunun üzerine 700’e yakın maden işçisi 3 gün işe gitmedi. Bunun üzerine Maden-İş sendikası işyerine giderek işçilerle görüşmüş, eğer önlem alınmazsa üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını söylemeleri üzerine işyerine müfettişler gelerek rapor tutmuş, sonuç henüz açıklanmamıştır. Şu anda o bacalarda üretim yapılmamakta.
İşçilerle yaptığımız görüşmede işçilert “biz burada günlük 250-300 ton arası kömür çıkarıyorduk, işverene ait olan AZYAK (UYAR) maden ocağında üretimin durması nedeniyle DARKALE ocağına kaydırılan işçilerle birlikte üretime başlandığı için 800-900 ton kömür üretilmektedir. İşçi sağlığı ve güvenliği çok önemli değil önemli olan üretimin yapılması ve patronların daha çok kar etmesidir. Kamuda iken böyle kaza hiç görülmemişti. Şimdi ne oldu da kazalar yaşanmaya başlandı” diye tepki gösteriyorlar.

*Soma/Manisa 

ÖNCEKİ HABER

‘Türkçe sözlü hafif müzik’in bir mimarının ardından…

SONRAKİ HABER

Türkiye’de gazetecilik zor zanaat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...