08 Ekim 2012 13:11

Mahkeme inşaatı iki kez durdurmuş

RİZE’de bir inşaat iskelesinin halatının kopması sonucu meydan gelen kazada 2 işçi ölmüş, 1 işçi de ağır yaralanmıştı. İki genç insanın çalışırken düşerek öldüğü inşaat ile ilgili tartışmalar devam ederken bir vatandaşın Nabız Gazetesine ulaştırdığı belgeler adeta ölümlerin nedenini aç

Mahkeme inşaatı iki kez durdurmuş
Paylaş

RİZE’de bir inşaat iskelesinin halatının kopması sonucu meydan gelen kazada 2 işçi ölmüş, 1 işçi de ağır yaralanmıştı. İki genç insanın çalışırken düşerek öldüğü inşaat ile ilgili tartışmalar devam ederken bir vatandaşın Nabız Gazetesine ulaştırdığı belgeler adeta ölümlerin nedenini açıkladı. Bu ölümlü olayın yaşandığı inşaatın daha önce Rize İdare Mahkemesi tarafından imara aykırı yapılaşma yapıldığı gerekçesiyle 2 kez durdurulduğu ortaya çıktı.
Mahkemenin bu kararı sonrası inşaatın sorumluları projenin eksiklerinin tamamlandığını imara aykırı gözüken durumun ortadan kalktıktan sonra her şeyin yasal çerçeveler içerisinde inşaat çalışmalarının sürdürüldüğünü, ortada yasal olmayan bir durumun söz konusu olmadığını öne sürdüler.
Rize’nin Atmeydanı Mahallesi’nde Rize İdare Mahkemesi tarafından 2 kez yapımı durdurulan inşaatta, Geçen Cuma günü iş kazası meydana geldi. İnşaatta dış cephe boyası yapan Fatih Mercan (22), Ömer Öztürk (25) ve İslam Aygün (26) üzerinde çalıştıkları iskelenin halatının kopması sonucu 7. kattan aşağıya düştü. Düşen işçilerden Fatih Mercan ve Ömer Öztürk olay yerinde hayatını kaybetmişti. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Elazığlılar savaşa karşı

SONRAKİ HABER

‘Türkçe sözlü hafif müzik’in bir mimarının ardından…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...