08 Ekim 2012 13:10

Elazığlılar savaşa karşı

AKP, MHP’nin desteğiyle savaş tezkeresini Meclis’ten geçirdi. Halkın büyük tepkisini çeken tezkereye Elazığlıların da çoğunluğu karşı. Savaş istemeyen fakat tezkere kararını doğru bulan Elazığlılar da var.Fırat Üniversitesi öğrencilerinden İshak Kayar, Türkiye kamuoyunun bütün illerde bu karara karşı

Elazığlılar savaşa karşı
Paylaş
Merve Çikivaş / Orhan Kurul

AKP, MHP’nin desteğiyle savaş tezkeresini Meclis’ten geçirdi. Halkın büyük tepkisini çeken tezkereye Elazığlıların da çoğunluğu karşı. Savaş istemeyen fakat tezkere kararını doğru bulan Elazığlılar da var.

Fırat Üniversitesi öğrencilerinden İshak Kayar, Türkiye kamuoyunun bütün illerde bu karara karşı çıktığını basından takip ettiğini belirttikten sonra kendisinin de savaşa karşı olduğunu ifade etti. Hem Suriye’de hem de Türkiye’de masum insanların zarar göreceğini belirten Kayar  Suriye’ye yönelik bir müdahalenin olmaması gerektiğini söyledi.

SAVAŞ İSTEMİYORUZ

Demiryolları emeklisi Mahmut Gül de, Meclisten tezkerenin çıkmaması gerektiğini belirtti.
Tezkerenin her an savaş anlamına geldiğini söyleyen Gül, “Suriye’yle savaşa girmemizi gerektiren bir şey yok neden savaşa girelim? Batılıların bize uyguladığı bir şeydir bu” dedi. Bedri Aydın ise, Akçakale’de meydana gelen olaydan hükümetin de sorumlu olduğunu söyledi. “Orda yanan bir ateş vardı onu söndürmek hükümetin göreviydi” diyen Aydın, Suriye ve Türkiye arasındaki sorunların savaşla değil siyasetle çözülebileceğini belirtti.
Ayşe Bozkurt da  “savaş istemiyoruz”  dedi.
Emekli memur olan Burhan Karaaslan, tezkereyle durup dururken Türkiye’nin başına iş çıkardığını söyledi. Birkaç yıl önce Erdoğan’la Esad’ın birlikte tatil yaptığını söyleyen Karaaslan, “Ne değişti de birden dostumuza savaş açıyoruz” dedi.  Suriye’ye savaş meselesinde ABD’nin bir parmağının olabileceğini söyleyen Karaaslan, Türkiye’nin bir uçuruma sürüklendiğini söyledi.

TEZKEREYİ SAVUNANLAR DA VAR

Mali müşavirlik yapan Hakan Özçelik ise savaşın olmaması gerektiğini ancak hükümetin bir şekilde gözdağı vermesi gerektiği için tezkerenin caydırıcı bir yönünün olabileceğini savunarak, tezkere kararının doğru olduğunu düşünüyor. Özçelik, Esad’a karşı Özgür Suriye Ordusu’nun yaptıklarını da savundu. İsmet Bayram ise, Araplardan dost olmayacağını savunarak, Suriye’ye karşı savaş istediğini belirtti. (ElazığEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK: AKP sermayenin Robin Hood’luğunu yapıyor

SONRAKİ HABER

Mahkeme inşaatı iki kez durdurmuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...