08 Ekim 2012 13:07

KESK: AKP sermayenin Robin Hood’luğunu yapıyor

Hükümetin arka arkaya yaptığı zamlar ve izlediği bütçe stratejisi ile sermayenin Robin Hood’luğunu yaptığını belirten KESK, “AKP’nin bütçesinin halkın cebini yaktığını” ifade etti.Son dönemde arka arkaya gelen zamlara ilişkin KESK’ten yapılan açıklamada, AKP Hükümeti’nin halktan topla

KESK: AKP sermayenin Robin Hood’luğunu yapıyor
Paylaş

Hükümetin arka arkaya yaptığı zamlar ve izlediği bütçe stratejisi ile sermayenin Robin Hood’luğunu yaptığını belirten KESK, “AKP’nin bütçesinin halkın cebini yaktığını” ifade etti.
Son dönemde arka arkaya gelen zamlara ilişkin KESK’ten yapılan açıklamada, AKP Hükümeti’nin halktan topladığı kaynakları sermayeye altın tepside sunduğu, zamlarda da bu kaynağı sürekli artırma yolunu izlediği ifade edildi.
Geçtiğimiz ay akaryakıt ürünlerine 30 kuruş, tapu harçlarına binde 3, alkollü içkilere de 15 liraya kadar zam yapılmasının ardından doğalgaz ve elektriğe de fahiş zam geldiği hatırlatılan açıklamada, bu zamların tüketim maddelerine yansıyacağı da dile getirildi.
Akaryakıta yapılan 30 kuruşluk zammın en ağır faturalarından birinin halka ulaşım zammı olarak yansıdığı ve özellikle İstanbul’da ulaşımın yüzde 50’ye varan oranlarda arttığı hatırlatılan açıklamada, “AKP’nin bugün içeride ve dışarıda düştüğü darboğaz, bu soygunun ağırlaşarak devam edeceğinin izlerini açıkça taşımaktadır” denildi.
“AKP’nin bugün ülke içinde 3. Köprü, Kentsel Dönüşüm ve 2B projeleri süreçlerindekine benzer bir şekilde sermayeye sürekli rant alanı açmada düştüğü telaşın, bu alandaki finansman ihtiyacının sürekli artacağının sinyallerini taşıdığı” kaydedilen açıklamada, “arazi satışlarında ve özelleştirmelerde ortaya dökülen yeni teşvik paketlerinin de işaret ettiği gibi, sermayeye sunulan vergi muafiyetleri, arazi hediyeleri gibi imtiyazlar bu ihtiyacın katlanarak artacağını kaçınılmaz hale getirmektedir” denildi.  
Emperyalizmin kirli oyunlarında aktif taşeronluk rolüne soyunan AKP’nin bugün olduğu gibi gelecekte de bütçede savaş harcamalarını arttırmasının kaçınılmazlığına işaret edilen açıklamada, bütçede “savunma” ve “güvenlik” harcamalarının boyutunun 20 milyar TL’ye yaklaştığı, Suriye’deki iç savaşın kışkırtılmasına yönelik dinci terör gruplarını eğiten gizli üslere akıtılan “örtülü” harcamaların şimdiden boyutlarının milyar dolarları geçtiği kaydedildi. Açıklamada, AKP Hükümeti’ne, artık küresel tekelleri, emperyalist güçleri halkın cebinden beslemekten vazgeçme ve zamlara son verme çağrısı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)


TÜKETİCİ YİNE KARTA YÜKLENDİ

GEÇİM sıkıntısı çeken tüketiciler, ay sonunu getirebilmek için Eylül ayının son haftasında kredi kartı iyice yüklendi. Bireysel kredi harcamaları 28 Eylül itibarıyla bir önceki haftaya göre yüzde 2 oranında artışla 67 milyar 279 milyon TL oldu. 67.3 milyar TL’ye ulaşan kredi kartı kullanımının 34.8 milyar TL ile yüzde 51.7’sini taksitli harcamalar, 32.5 milyar TL ile yüzde 48.3’ünü taksitlendirilmeyen harcamalar oluşturdu. 28 Eylül itibarıyla mali kesim hariç, katılım bankalarının dâhil edildiği tüketici kredileri yüzde 0.6 oranında artışla 184 milyar 810 milyon TL oldu. Tüketici kredileri 2011 yılı sonuna göre yüzde 9.7, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13.4 oranında artış gösterdi.

ÖNCEKİ HABER

Duruşmaya iddianamedeki gariplikler damga vurdu

SONRAKİ HABER

Elazığlılar savaşa karşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...