08 Ekim 2012 12:59

Hacettepe’de savaş karşıtı kampanya

HACETTEPE Üniversitesi’nde öğrenciler, Meclisten geçen savaş tezkeresine karşı kampanya başlattı.Okulda kurulan masada, kampanya ile ilgili bilgi veren öğrenciler aynı zamanda Meclisten geçen savaş tezkeresiyle ilgili masaya ziyarete gelenlerle sohbet etti.Biyoloji Öğrencisi Gökhan Ergan ve Uluslararası İlişkiler Öğrencis

Hacettepe’de savaş karşıtı kampanya
Paylaş

Okulda kurulan masada, kampanya ile ilgili bilgi veren öğrenciler aynı zamanda Meclisten geçen savaş tezkeresiyle ilgili masaya ziyarete gelenlerle sohbet etti.

Biyoloji Öğrencisi Gökhan Ergan ve Uluslararası İlişkiler Öğrencisi Esra Dağ, savaşa karşı oldukları belirtti. Bir erkek kardeşi olduğunu söyleyen Dağ, bu zamanda ailecek askere gitmesini istemediklerini söyledi.

Felsefe bölümünde araştırma görevlisi olan Onur Kartal da, CHP’nin dış politikasını eleştirerek, “Uzun yıllardan beri sınır ötesi operasyonlar da dahil olmak üzere omurgalı bir savaş karşıtı propagandaya sahip olan tek grup BDP grubu” dedi.

Emek Gençliği'nden İmran Kurt ise “Biz gençler bu savaşın kimlerin savaşı olduğunu biliyoruz. Bu savaş bizlerin savaşı değil” dedi. Kurt, olası bir savaşa karşı ellerinden geleni yapacaklarını kaydederek, başlattıkları ‘Türkiye-Suriye savaşına izin vermeyeceğiz’ başlıklı kampanyayla öğrencilerden imza topladıklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB’a bağlı 22 odadan ‘Barış hemen şimdi’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Duruşmaya iddianamedeki gariplikler damga vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...