Kars'ta komutan, HDP'li Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'le tokalaşmadı

Kars’ta düzenlenen 23 Nisan töreninde Tugay Komutanı Özgür Nuhut, Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen’in elini sıkmadı.

23 Nisan 2019 16:11
Son Güncellenme Tarihi: 24 Nisan 2019 08:26
Paylaş

Kars'ta 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, 23 Nisan törenlerine katılan Halkların Demokratik Partisinden (HDP) Eş Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in elini sıkmadı. Görüntüler, yerel televizyon kanalının kameralarına yansıdı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Kars Valiliği önünde bu sabah tören düzenlendi. 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, 23 Nisan törenlerine katılan HDP'li Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'le tokalaşmadı.

Gösteriler başlamadan önce 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, protokol konuklarından HDP'li Kars Belediye Eş Başkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca'nın tokalaşma isteğini geri çevirdi. Eş başkanlar ve meclis üyeleri, diğer kişilerle tokalaştıktan sonra yerlerine oturarak gösterileri takip etti.

HDP VE BİLGEN'DEN TEPKİ

HDP'den yapılan açıklamada "Kars'ta seçilmiş Belediye Eş Başkanlarımıza karşı bir atanmış memurun takındığı tavır halk iradesine karşı saygısızlıktır. Bu tutum iktidar partisinin yarattığı askeri vesayetin bir sonucudur. Halk, kendi iradesini tanımayanı tanımayacaktır."

Ayhan Bilgen, konuya dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Tavır şahsıma değil Kars halkının iradesine ise cevabı halk verir. Tahammülsüzlük demokrasiye ise açıklama yapması gereken siyasi iktidardır" dedi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Cezayir'de geçici hükümetin diyalog çağrısı ilgi görmedi

SONRAKİ HABER

Akar'dan askerlik sistemi açıklaması: Çalışmalarımız tamamlanmak üzere

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...