23 Nisan 2019 14:32
Son Güncellenme Tarihi: 23 Nisan 2019 20:37

Kemal Kılıçdaroğlu’dan hükümete yanıt: Herkesle görüşüldü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine dönük saldırıyla ilgili hükümetten gelen açıklamalara yanıt verdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Ben bile bir Cumhurbaşkanı olarak, herhangi bir şehit evi ziyaretinde, öncelikle soruyorum; 'Gidişim orayı rahatsız eder mi?” yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, giderken herkesle görüşüldüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Aileyle, muhtarla görüşüldü. Kiminle görüşülecek, herkesle görüşüldü” dedi.

Erdoğan'ın telefonla geçmiş olsun dileğinde bulunup bulunmadığı sorusuna Kılıçdaroğlu, “Etmeyebilir. Herhangi bir beklentim yok” karşılığını verdi.

Erdoğan, gazetecilerin “Kılıçdaroğlu'yu arayacak mısınız?" sorusunu, “Yorumumu yaptım daha niye arayayım” diye yanıtlamıştı.

SOYLU: BANA SORSA 'GİTME' DERDİM

İçişleri Bakanı Soylu, Kılıçdaroğlu’nun asker cenazesine gitmesiyle ilgili konuştu, “Bana sorsa ben gitmemesinin daha doğru olabileceğini çok net bir şekilde söylerim. Çünkü ortamı takip ediyorum. Bizim meselemiz biraz da psikolojik iklimi takip etmek ve tedbir almaktır. Sadece güvenlik tedbiri almak değildir” dedi.

“Bir cenazede Sayın Kılıçdaroğlu'nu mu muhafaza edemeyeceğiz ve koruyamayacağız. Haber verse oradan nasıl gelmişse o şekilde oradan çıkar” diyen Soylu, “Muhtarın bilgisi ve haberi olduğunu söylüyor, muhtar açıklama yapıyor 'Haber yok' diyor. Ailenin bilgisi olduğu söyleniyor, aile açıklama yapıyor, 'Bizim bilgimiz yoktur, artık bizi rahat bıraksın, biz dua etmek istiyoruz' diyor. Elde sopalar vardı diyor, sopalarla ilgili kimsenin bir bilgisi, görgüsü veya böyle bir değerlendirme yok. İnan bir yalan rüzgarı ile karşı karşıyayız. Ben bu yalan rüzgarından yoruldum” ifadelerini kullandı.

MUHTAR: KATILIMLA İLGİLİ BİLGİ GELMEDİ

Anadolu Ajansında yer alan bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun saldırıya uğradığı Çubuk ilçesi Akkuzulu Mahallesi’nin muhtarı Halil Kökmen, “Kemal Bey’in mahallemizde, şehit cenazesine katılacağından kesinlikle haberimiz yoktu. Ne Kemal Bey’den ne de CHP il ve ilçe teşkilatından bize kesinlikle katılımla ilgili bilgi gelmedi” dedi. 

Çubuk Kaymakamlığı da sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada,“Cenaze töreni olduğu alanda sayın Milli Savunma Bakanımızı beklerken, sayın CHP Genel Başkanı da gelmiş ve o anda spontane olarak karşılanmıştır. Özel olarak bilgi dahilinde planlı bir karşılama olmadığı gibi gelişinden, gelişi anında bilgimiz olmuştur” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Milli Savunma Bakanı Akar'dan Kılıçdaroğlu açıklaması

SONRAKİ HABER

İHD Eş Başkanı: Açlık grevleriyle ilgili AKP ile görüştük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...