08 Ekim 2012 12:49

Dikkat Merkel geliyor!

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yarın gerçekleşecek Atina ziyareti öncesi Yunan polisi alarm durumuna geçirildi.Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ve Başbakan Andonis Samaras ile bir araya gelecek olan Merkel’i sendikalar ve muhalefet partileri düzenleyecekleri eylemlerle protesto edecek. Yunanistan’ı 5 yıldır süren ekonomik

Dikkat Merkel geliyor!
Paylaş

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ve Başbakan Andonis Samaras ile bir araya gelecek olan Merkel’i sendikalar ve muhalefet partileri düzenleyecekleri eylemlerle protesto edecek. Yunanistan’ı 5 yıldır süren ekonomik kriz döneminde ilk defa ziyaret edecek olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, yarın saat 12.00’da Atina’ya gidecek. Başbakan Samaras, Merkel’in Atina’yı ziyaret edecek olmasından memnuniyet duyduklarını ifade etmişti. Sendikalar ve muhalefet partileri ise akşam saatlerinde Merkel’i protesto gösterisi düzenleyecek. İşçi ve memur sendikaları, çalışanların yoğun katılımını sağlamak için 12.00-15.00 saatleri arası iş bırakacak.

7 BİN POLİS ALARMDA

Yunan halkı, ekonomik kriz döneminde ülkenin kullanımına sunulan krediler karşılığında hayata geçirilmesi istenen önlemlerden öncelikle Almanya’yı sorumlu tutuyor. Bu nedenle 7 bin Yunan polisi, Merkel’i korumak için alarm durumuna geçirildi. Atina merkezindeki güvenlik önlemleri ise çok daha yoğun olacak. Devamlı devriye gezen motosikletli ekipler, helikopterler ve su sıkan polis araçları göstericilerin eylemlerine karşı “görev” yapacak.

TEFTİŞE Mİ GELİYOR?

Yunan gazeteleri ve muhalefet, Merkel’in Atina ziyaretinin hükümetin uygulamaya çalıştığı tasarruf tedbirleri ile kemer sıkma politikasına destek amacını taşıdığını düşünüyor. Atina’nın hayati önemdeki ikinci kredi dilimi olan 31,5 milyar avroyu alabilmesi için 2013 ve 2014 bütçesinde 11,7-13,7 milyar avroluk sert tasarruf tedbirler paketini tamamlamak zorunda. Bu konuda troyka ile uzun zamandan bu yana yürütülen görüşmeler, son aşamaya gelmiş olsa da troyka henüz razı edilmiş değil. Atina için kritik haftanın yarın yapılacak Eurogroup toplantısının ardından önümüzdeki günlerde başarıyla tamamlanması bekleniyor. Troykanın kısa sürede vereceği rapor doğrultusunda en geç kasım başında 31,5 Milyar avroluk ikinci kredi diliminin serbest bırakılması en güçlü ihtimal olarak öne çıkıyor. Ekonomistler, Merkel’in Atina ziyaretinin, kredi diliminin serbest bırakılmasına yeşil ışık yakılması için güçlü bir mesaj vereceğini düşünüyor. Öte yandan Yunanistan’ın avrodan çıkarılabileceğine ilişkin söylentilerin de bu ziyaretle biteceği kaydediliyor. Atina, Merkel’den Yunanistan’ın Avro bölgesinden çıkmasının söz konusu olmadığına ilişkin net bir açıklama yapmasını bekliyor.Yunan hükümeti, Merkel’in ziyaretine yoğun hazırlık yapıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Devlet öldürürse birey de öldürür’

SONRAKİ HABER

TMMOB’a bağlı 22 odadan ‘Barış hemen şimdi’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...