08 Ekim 2012 12:42

Purinethol için TEB’e başvurun

TÜRK Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Harun Kızılay, piyasada bulunmayan “Purinethol” adlı lösemi ilacının temini için TEB bünyesindeki İthal İlaç Temin Birimi’ne başvuru yapılmasını istedi.Kızılay yaptığı yazılı açıklamada, çeşitli basın yayın organlarında yer alan “Purinethol adlı lö

Purinethol için TEB’e başvurun
Paylaş

TÜRK Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Harun Kızılay, piyasada bulunmayan “Purinethol” adlı lösemi ilacının temini için TEB bünyesindeki İthal İlaç Temin Birimi’ne başvuru yapılmasını istedi.

Kızılay yaptığı yazılı açıklamada, çeşitli basın yayın organlarında yer alan “Purinethol adlı lösemi ilacının, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından bedeli ödenecek ilaçlar kapsamına alınmaması ve fiyatının da 9 TL’ye düşmesi nedeniyle ithalatçı firmanın ithalattan vazgeçmesi üzerine lösemi hastalarının çaresiz kaldığı” yönündeki haberleri üzülerek okuduklarını belirtti.

TEB YARDIMCI OLACAK

Lösemi hastalığının tekrarlanmasını önleyen ve alternatifi olmayan “Purinethol”ün büyük öneme sahip temel bir ilaç olduğunun ifade edildiği açıklamada, söz konusu ilacın uzun zamandır eczanelerden temin edilemediği vurgulandı. Açıklamada, “İlaç, SGK tarafından bedeli ödenecek ilaçlar kapsamından çıkartılmış ve ilacın fiyatının düşmesi nedeniyle ithalatçı firma da ilacı ithal etmekten vazgeçmiştir. TEB olarak, hastalarımızı ‘Purinethol’ adlı ilacın temini için bünyemizdeki İthal İlaç Temin Birimi’ne başvuru yapmaları konusunda uyarıyoruz. Türk Eczacıları Birliği olarak, söz konusu ilaç için gerekli işlemleri başlatmış olup, ilacın bu hafta Çarşamba ya da Perşembe günü elimize ulaşmasını bekliyoruz” denildi. Açıklamada, TEB’in ilacın SGK tarafından tekrar listeye alınması için başvuru yaptığı da ifade edildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

AOÇ’un geleceği için sempozyum

SONRAKİ HABER

‘Devlet öldürürse birey de öldürür’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa