08 Ekim 2012 12:33

‘Ziyaretlerinizin eziyete döndüğünün farkında mısınız?’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın katıldığı akademik açılışlarda alınan önlemler sonucu öğrenci ve akademisyenlerin yaşadığı sıkıntıları Meclis gündemine getirdi. TBMM Başkanlığı’na Başbakan Erdoğan’ın yazılı cevaplaması istemiyle bir soru önergesi ver

‘Ziyaretlerinizin eziyete döndüğünün farkında mısınız?’
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın katıldığı akademik açılışlarda alınan önlemler sonucu öğrenci ve akademisyenlerin yaşadığı sıkıntıları Meclis gündemine getirdi. TBMM Başkanlığı’na Başbakan Erdoğan’ın yazılı cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren Tanrıkulu, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite ziyaretleri, öğrenciler ve öğretim üyeleri için eziyete sebep olurken, üniversite kampusları bu ziyaretler esnasında adeta karakollara çevrilmekte, öğrenciler, kendi okullarında adeta potansiyel suçlu muamelesi görmektedirler” diyerek şöyle devam etti:
Yıldız Teknik Üniversitesi’nin akademik açılış törenine katılımı sırasında üniversite kampusu içinde öğrencilerin yürümesine neden müsaade edilmediğini ifade eden Tanrıkulu şu konularda cevap istedi:
“Bu koşullar altında girdiğiniz bir üniversitede, hangi dayanakla farklı fikirlerin gelişmesi gerektiğinden söz edebiliyorsunuz? Ziyaretiniz esnasında, size taleplerini bildirmeye çalışan iki öğrencinin gözaltına alındığından haberdar mısınız? Bu gözaltı uygulamasının gerekçesi nedir? Ziyaretçi olarak gittiğiniz bir üniversitenin esas sahibi olan öğrencilerinin gözaltına alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Ziyaretleriniz süresince öğrencilere eziyet çektirdiğinizin farkında mısınız? Bu eziyeti bilerek mi çektirmektesiniz? Bundan sonra da üniversite ziyaretlerinizde öğrencilere benzer muamele uygulatmayı düşünüyor musunuz? Üniversitelerde hem güvenliğinizin sağlanması hem de öğrencilerin rahatsız edilmemesi gibi bir formül neden hayata geçirilmemektedir?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

‘Bu sevgiyi rüyamda dahi göremezdim’

SONRAKİ HABER

Hasankeyf Kalesi ziyarete kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa