22 Nisan 2019 12:57
Son Güncellenme Tarihi: 22 Nisan 2019 18:16

İstanbul Tabip Odası: Cerrahpaşa kasıtlı olarak ihmal ediliyor

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Osman Öztürk: Cerrahpaşa’da idrar tahlilleri bile yapılamıyor.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer

Paylaş

İstanbul Tabip Odası (İTO) Genel Sekreteri Osman Öztürk, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde borç sorunu nedeniyle medikal firmaların ihaleye girmediğini ve malzeme sorunu nedeniyle uzun süredir hastanede ameliyatların aksadığını dile getirdi.

Cumhuriyet’ten Emre Deveci’nin haberine göre, anestezide kullanılan Veküronyum ve Roküronyum adlı ilaçların 5-10 TL’lik ucuz ilaçlar olmasına rağmen hastanede bulunmadığını belirten Öztürk, doktorların kendi imkanlarıyla özel hastanelerden ilaç getirmek zorunda kaldıklarını aktardı.

“MALZEMELER HASTALARA ALDIRILIYOR”

Cerrahpaşa ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesinin hükümet tarafından kasıtlı olarak ihmal edildiğini ve bu köklü hastanelerin çalışamaz hale getirildiğini belirten Öztürk, ameliyat için gerekli malzemelerin hastalara aldırıldığını söyledi.

“KADROLAŞAMADIKLARI İÇİN ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPIYORLAR”

Osman Öztürk, Cerrahpaşa ve üniversite hastanelerinin içinde bulunduğu duruma dair şunları söyledi:

  • Cerrahpaşa’nın durumu Çapa’dan da kötü. İdrar tahlillerinin bile yapılamadığı günler oluyor.
  • Cerrahpaşa, Çapa, Hacettepe, Ege, Ankara Tıp Fakülteleri, Türkiye’de sağlığın kutup yıldızlarıdır. Başka yerde tedavi edilemeyen hastalar buralarda tedavi olur. Gereken destek özel hastanelere veriliyor.
  • Bu hastanelerde kadrolaşamadıkları için üvey evlat muamelesi yapıyorlar.
  • Yurttaşlar isyan ettirilip bu hastaneler tasfiye edilmek isteniyor.
  • İstediğiniz kadar para harcayın, yeni bir Cerrahpaşa kuramazsınız. Orada 50 yıllık bir birikim ve gelenek var, hocaların tecrübeleri var. Bunları parayla satın alamazsınız.

HASTALARDAN BAĞIŞ TALEP EDİLİYOR

Cerrahpaşa Hastanesi daha önce de “Hastalardan bağış isteniyor” iddiasıyla gündeme gelmişti. Evrensel'e konuşan hasta yakını, yaptırılan işleme göre bağış talep edildiğini ve hastalar bu bağışı yapmazlarsa ameliyat ya da tıbbi işlemlerini yaptıramadıklarını iddia etmişti. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şube Yöneticisi Aydın Erol da, üniversite hastanelerine genel bütçeden para ödenmediğini bu nedenle de sürdürülebilir sağlık hizmeti veremediklerini belirterek “Önümüzdeki günlerde ya da aylarda ciddi sorunlar yaşanacak” uyarısında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ, ülkücülerin koşusuna izin verince İnek Koşusu iptal edildi

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube, üyelerine baskı yapıldığını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...