08 Ekim 2012 12:27

‘Türkiye’den katkı bekliyoruz’

TÜRKİYE’yi tehdit olarak görmediklerini belirten Kürt Yüksek Konseyi (KYK) Sözcüsü Ehmed Süleyman, Türkiye’den çözüm için katkı beklediklerini söyledi.KYK Sözcüsü Ehmed Süleyman ve beraberindeki heyet, BDP Diyarbakır İl Örgütü’nü ziyaret etti. Heyeti, BDP Di

‘Türkiye’den katkı bekliyoruz’
Paylaş

TÜRKİYE’yi tehdit olarak görmediklerini belirten Kürt Yüksek Konseyi (KYK) Sözcüsü Ehmed Süleyman, Türkiye’den çözüm için katkı beklediklerini söyledi.
KYK Sözcüsü Ehmed Süleyman ve beraberindeki heyet, BDP Diyarbakır İl Örgütü’nü ziyaret etti. Heyeti, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt karşıladı. Heyet adına konuşan Ehmed Süleyman, geliş amaçlarının Suriye’deki Kürtlerin durumunu Türkiye’deki dostlarına anlatmak olduğunu belirtti. Gazetecilerin sorularını yanıtladı. Süleyman, daha kuruluş aşamasında olduklarını belirterek, amaç belirleme noktasında olmadıklarını söyledi. Türkiye’yi tehdit olarak görmediklerini belirten Süleyman, “Türkiye’ye ilişkin ciddi beklentilerimiz var. Çözüme katkı sunmasını bekliyoruz. Türkiye çok şey söylüyor, ama az şey yapıyor” dedi. Türkiye’ye Suriye tarafından atıldığı iddia edilen top atışlarına değinen Süleyman, “Esad yaptığı açıklamasında ‘Ben atmadım” dedi. Muhalifler de yaptı demek istemiyorum ancak, muhalifler olayları Suriye’nin dışına taşımak istiyorlar. Amaç Suriye’de kaotik bir ortam yaratmak” dedi.
Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, bu ziyaretten memnun olduklarını ve ziyareti anlamlı bulduklarını belirtti.
(DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Teksim'de iki taraf da haklıymış!

SONRAKİ HABER

TZOB: Hayvancılığa devlet desteği gerekli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...