22 Nisan 2019 06:07
Son Güncellenme Tarihi: 22 Nisan 2019 12:02

Sıla Gençoğlu'yu darbeden Ahmet Kural'a 16 ay 20 gün hapis verildi

Ahmet Kural’a hakaret, tehdit ve basit yaralama suçlarından 16 ay 20 gün hapis cezası verildi; ceza ertelendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Oyuncu Ahmet Kural, Şarkıcı Sıla Gençoğlu'ya yönelik "Hakaret", "Tehdit" ve "Basit yaralama" suçlarından 5 yıla kadar hapsinin istendiği davanın ikinci duruşmasında 16 ay 20 gün hapis cezası aldı. Ceza ertelenirken Sıla Gençoğlu "Adalet tecelli etti. Susmak iyi bir fikir değil. Susmayarak birilerinin hayatını kurtarabilirsiniz. Herkese cesur olmayı salık veriyorum" dedi. Ahmet Kural ise ceza almadığını ileri sürerek "Ceza falan yok, bu iş daha bitmedi, bir üst mahkemesi var. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gideceğiz" dedi. Sıla'nın avukatı Rezan Epözdemir de Ahmet Kural'ın cezasının kesinleşmesi halinde daha önce uyuşturucu kullanmaktan aldığı 10 aylık hapis cezasının da infazının söz konusu olacağını ve oyuncunun cezaevine girebileceğini söyledi.

KURAL'IN AVUKATLARININ REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLDİ

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ahmet Kural ve şikayetçi Sıla Gençoğlu avukatlarıyla katıldı.

Duruşmada hakim, dosyaya gelen evrakları okudu. Ahmet Kural’ın avukatlarının, tanık dinletme ve olay yerinde keşif yapılması talepleri reddedildi. Taleplerin reddedilmesi üzerine Ahmet Kural’ın avukatları da reddi hakim talebinde bulundu. Mahkemede reddi hakim talebinin reddine karar verdi. Esas hakkındaki savunmalarının sorulması üzerime Kural’ın avukatları, yazılı savunmaları tekrar ettiğini belirtti.

Kural’ın Avukatı Sibel Aydın, müvekkilinin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, adil yargılanmadığını savunarak, taleplerinin reddedilmesini eleştirdi. Ahmet Kural’a son sözü soruldu. Kural’ın avukatları da “Son sözünü soramazsınız. CMK 216 buna manidir. Sormak isterseniz kürsü sizindir” dedi. Kural, “Bana attıkları uyuşturucu kullanıyor iftirasına yönelik ona ve bana test yapılsın. Ben kimseyi darbetmedim, hakaret etmedim. Masumum, beraatimi istiyorum” dedi.

Mahkeme, Ahmet Kural’a hakaret, tehdit ve basit yaralama suçlarından 16 ay 20 gün hapis cezası verdi. Sıla'nın avukatı Rezan Epözdemir, Kural'ın cezasının ertelendiğini ancak kararın kesinleşmesi halinde daha önce uyuşturucu kullanmaktan aldığı 10 aylık hapis cezasının da infazının söz konusu olacağını ve oyuncunun cezaevine girebileceğini söyledi.

SILA: ADALET TECELLİ ETTİ

Adliye çıkışı kısa bir açıklama yapan Sıla Gençoğlu, karardan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek "Adalet tecelli etti, zor bir dönemdi benim için" dedi.

Sıla, "Ne kadar kuvvetli de olsanız kolay bir şey değil sağlam kalmak. Susmak iyi bir fikir değil. Susmayarak birilerinin hayatını kurtarabilirsiniz. Herkese cesur olmayı salık veriyorum" dedi.

AHMET KURAL: CEZA FALAN YOK, AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE KADAR GİDECEĞİZ

Mahkeme çıkışı açıklamalarda bulunan Ahmet Kural, ceza almadığını ileri sürdü. Kural şunları söyledi:

"Şiddette kesinlikle bulunmadım. İki sevgili arasında yaşanan bir olay buraya kadar geldi. Sokak tabiriyle eline almış bir belge sallıyor. Mahkemede de söyledim, Hodri meydan... Test yaptıralım. Taleplerimiz reddedildi. Bunun bir üst mahkemesi var, ceza falan yok. Hapis cezası da yok. Bu iş daha bitmedi, bir üst mahkemesi var. Bu bir intikam davası ve intikam dönüşüdür. Bunu ilk kez söylüyorum; Sıla hanım, hem fiziksel hem de psikolojik şiddeti sever, hem kadınlara hem de erkeklere psikolojik şiddeti sever. Herkes ne olduğunu bilecek. Test istedim, kim masal anlatıyor görsünler. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gideceğiz."

SILA'NIN AVUKATI EPÖZDEMİR: AHMET KURAL CEZAEVİNE GİREBİLİR

Odatv'ye konuşan Sıla'nın avukatı Rezan Epözdemir, Ahmet Kural'ın cezaevine girebileceğini söyledi. Epözdemir'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Toplamda 16 ay 20 günlük bir hapis cezası verdi mahkeme. Hem kasten yaralama, hem hakaret, hem tehdit suçlarından ötürü, bir suçun da sabit olduğundan bahisle böyle bir karar verdi.

Sanığın daha önce işlemiş olduğu uyuşturucu kullanmak suçundan hakkında verilen 10 aylık hapis cezasının mahkemesine bu kararın ihbar edilmesine karar verdi. Bu karar kesinleştiğinde oraya yapılacak ihbarla birlikte de 10 aylık hapis cezası açıklanacak ve oradan cezaevine girme süreci söz konusu olabilecek.

Diğer taraftan, bu süreçte müthiş bir manipülasyon ve algı operasyonları yapıldı. Şöyle ki, bir haber kanalında, karşı tarafça tahrik edilmiş, kesilmiş görüntüler verildi. Ve bu görüntüler üzerinden, manipilasyon amacıyla haber yapıldı.

Yine parayla alınmış, karşılığı ödenmek suretiyle alınmış özel, bilimsel mütalaayı sanki Adli Tıp Kurumu'nun raporuymuş gibi haberleştirdiler. Adalet Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu bile dayanamayaıp tarihinde ilk kez açıklama yaptı; 'Bizim Sıla’nın şiddet görmediğine ilişkin bir raporumuz yoktur' diye. Tam tersi Adli Tıp Şube Müdürlüğünün, Sıla'nın şiddet gördüğünü tescil eden raporu dosyada var.

Sanık çıktı, 'inançlarıma saygısızlık yapıyor' deyip toplumun bir kesiminin değerlerini yargılmaya alet etmeye çalıştı. Nihayetinde, inançlarıma saygısızlık yapılıyor denilen sanığın, daha önce uyuşturucu kullandığı ve bunun mahkeme kararıyla tescillendiği ortaya çıkmış oldu.

Bugün, Türkiye toplumunun tanıdığı bir sanatçı, kadın duyarlılığıyla hak arama özgürlüğünü kullanıyor. Şiddet görmüş; sessiz kalmıyor, ama algı operasyonlarıyla linç edilmeye çalışılıyor.

Vicdanlara şunu soruyorum; acaba, bugün bu ülkede şiddet görmüş, bastırılmış, sindirilmiş, ekonomik gücü olmadığı için hak arama özgürlüğünü kullanamayan kadınlar, bu süreci izlediklerinde hukuki yollara başvurabilirler mi?

Peki, biz demiyor muyduk, 'şiddete karşı beraber, sonuna karşı mücadele edelim' diye… Hak arama özgürlüğünü kullanan bir kadına yapılan bu muamele reva mıdır? O zaman Türkiye’de şiddet gören kadınlar nasıl haykıracak, hukuki mücadele verecek? Ne yazık ki, bazı basın, manipülasyonlara alet olmuş oldu, son derece üzücü…

Her şeye rağmen, geleceğe dair umutlarımız var, şiddet gören kadınlarının tamamının hak arama özgürlüğünü kullanması gerektiğini bir kez daha ısrarla haykırmak istiyorum."

NE OLMUŞTU?

Şarkıcı Sıla, 29 Ekim 2018'de Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikâyetçi olmuştu. Gençoğlu'nun uzlaşmayı reddetmesi üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca Ahmet Kural hakkında "Hakaret", "Tehdit", "Basit yaralama" suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştı. İddianamede sanık Ahmet Kural ile 5 tanığın ifadesine yer verilmişti.

Sıla Gençoğlu, ilk duruşmada yaşadığı şiddeti, "Kafamı duvarlara vurdu. Yere düştüm. Kafamı ve böbreklerimi tekmeledi. İdrarımdan kan geldi" sözleriyle anlatmıştı. Mahkemede dinlenen komşu da, Ahmet Kural tarafından söylenen "Seni geberteceğim" sözlerini duyduğunu anlatmıştı.

Ahmet Kural ise "2017 Mayıs'ında güzel bir ilişkiye başladık. Ancak dünya görüşlerimizin, inançlarımızın farklılığı, arkadaşlarımı hor görmesi nedeniyle ayrılma kararı aldım" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yükselişini sürdüren dolar haftaya 5,83 TL'den başladı (22 Nisan 2019)

SONRAKİ HABER

Tüketici güven endeksi nisanda geçen yıla oranla 7,9 düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...