08 Ekim 2012 11:36

Libya’da hükümet güvenoyu alamadı

LİBYA’da yeni seçilen Başbakan Mustafa Ebu Şakur meclisten güven oyu alamadı. 12 Eylülde parlamento tarafından kabineyi kurmakla görevlendirilen Şakur, o tarihten beri herkesi memnun edecek bir hükümet oluşturmayı başaramadı. Şagur’un 10 bakandan oluşan “kriz hükümeti” önerisi 44’e karşı 125 oyla reddedil

Libya’da hükümet güvenoyu alamadı
Paylaş

LİBYA’da yeni seçilen Başbakan Mustafa Ebu Şakur meclisten güven oyu alamadı. 12 Eylülde parlamento tarafından kabineyi kurmakla görevlendirilen Şakur, o tarihten beri herkesi memnun edecek bir hükümet oluşturmayı başaramadı. Şagur’un 10 bakandan oluşan “kriz hükümeti” önerisi 44’e karşı 125 oyla reddedildi.
Son olarak belirlediği 29 ismin protesto edilmesinin ardından teklifini çeken başbakana 72 saat süre tanınmıştı. Şakur on ismi daha değiştirdi fakat yine de güvenoyu almayı başaramadı.
Geçen yıl başlayan ayaklanmalarla Muammer Kaddafi rejimine son verilmesinin ardından bir türlü kalıcı bir hükümet kurulamaması ülkedeki gruplar arasındaki derin görüş ayrılıklarının sürdüğünü gösterdi.
Şimdi parlamentonun yeni bir ismi kabineyi kurmak için seçmesi gerekiyor. Ama onun da işi kolay olmayacak gibi görünüyor.
Bu süreçte Abdurrahim el Kib liderliğindeki geçici hükümet görevine devam edecek. Şagur, geçen sene Kaddafi rejiminin yıkılmasının ardından yapılan seçimler sonucunda Başbakan seçilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bursa’da Çeşm-i Dil konserine yoğun ilgi

SONRAKİ HABER

Teksim'de iki taraf da haklıymış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...