08 Ekim 2012 11:30

200 yıl öncesinin koşullarını dayatmak gericiliktir

DİSK, Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı’nın hazırlanma sürecinde sendika düşmanlığı yapıldığı gerekçesiyle Levent’te bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) protesto etti.Levent’te bulunan Kanyon AVM önünden TOBB Hizmet Binası önüne kadar gerçekleştirilen yürüyüşte &ld

200 yıl öncesinin koşullarını dayatmak gericiliktir
Paylaş

Levent’te bulunan Kanyon AVM önünden TOBB Hizmet Binası önüne kadar gerçekleştirilen yürüyüşte “AKP, TOBB, yandaş konfederasyonlar el ele işçiye ve gerçek sendikalara baraj kuruyorlar” pankartı açıldı. Sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Hükümet yasanı al başına çal” sloganlarının atıldığı eylemde, polis yoğun önlemler aldı. DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, çağdışı bir sendika yasası ve işçileri bir ömür örgütsüz bırakacak bir yasa istemediklerini söyledi. “Çağdaş bir anayasa istiyoruz” diyen Serdaroğlu, “Sendikalar yasası bir sendikasızlaştırma yasası haline getirilmektedir” dedi. Sendika yasası ile emekçilerin toplusözleşme yapacak sendika bulamaz hale gelmesinin istendiğini belirten Serdaroğlu, “Toplusözleşme hakkının gaspına konu olacak olan yasal düzenlemeler, siyasal iradenin basiretsizliği kadar, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün ortaya koyduğu evrensel normlara, tabi olmaya direnç gösterme konusundaki hevesinin de sonucudur” diye konuştu.

TOBB’un Türkiye’yi ağır çalışma koşullarının yürütüldüğü sanayi devriminin ilk yıllarına götürmek istediğini belirten Serdaroğlu, “200 yıl öncesinin çalışma koşullarını bu ülkeye dayatmak, işçilerimize dayatmak olsa olsa gericiliktir, demokrasi, emek düşmanlığıdır” dedi.

TOBB’un bu tutumunda ısrar etmesi halinde gerek yurtiçi gerekse uluslararası ölçekte TOBB’a karşı etkin bir mücadele yürüteceklerini belirten Serdaroğlu, TOBB’un demokrasi düşmanlığını tüm dünyaya duyuracaklarını söyledi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

18. yılımızı coşkuyla kutladık

SONRAKİ HABER

Bursa’da Çeşm-i Dil konserine yoğun ilgi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...