08 Ekim 2012 10:15

Türkiye, çocuk gelinlerde Avrupa ikincisi

İlk defa kutlanacak olan 11 Ekim “Uluslararası Kız Çocukları Günü”nde Türkiye’nin çocuk gelin sorununa bir kez daha dikkat çekildi. İndependent gazetesine göre, Türkiye’deki çocuk gelinleri oranı yüzde 14’e ulaşıyor.İngiliz gazete İndependent, “Unutulan Kızlar: 2020’ye Kadar 15 Ya

Türkiye, çocuk gelinlerde Avrupa ikincisi
Paylaş

İlk defa kutlanacak olan 11 Ekim “Uluslararası Kız Çocukları Günü”nde Türkiye’nin çocuk gelin sorununa bir kez daha dikkat çekildi. İndependent gazetesine göre, Türkiye’deki çocuk gelinleri oranı yüzde 14’e ulaşıyor.

İngiliz gazete İndependent, “Unutulan Kızlar: 2020’ye Kadar 15 Yaşın Altı 50 Milyon Çocuk Gelin Olacak” başlıklı haberinde, hükümetlerin, BM ve yardım kuruluşlarının önerdiği bu hafta ilk defa kutlanacak “Uluslararası Kız Çocukları Günü” ne dikkat çekti.

KIZLARIN ÇOCUKLUĞU ÇALINIYOR

Gazeteye konuşan BM Nüfus Fonu direktörü Babatunde Osotimehin, “Bu evli olmanın ya da yetişkin olmanın ne anlama geldiğini dahi anlamayan çocukların evlendirilmesidir. Kızların çocukluğu çalınıyor. Hazır olmadan çocuk sahibi oluyorlar. Bu korkunç döngüyü durdurmaya ihtiyacımız var” dedi.

Haberde ayrıca, Bangladeş’in dünyanın en yüksek çocuk evlilik olayının yaşandığı ülke olduğuna dikkat çekilerek, Güney Asya’da 18 yaşından önce evlenme oranının yüzde 46 olduğu belirtildi. 18 yaşın altında evlenen çocuk gelin oranının Avrupa’da en yüksek olduğu ülkelerin ise, yüzde 17 ve yüzde 14 oranıyla Gürcistan ve Türkiye olduğuna vurgu yapıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Mevcut yasadan daha geri’

SONRAKİ HABER

18. yılımızı coşkuyla kutladık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...