08 Ekim 2012 10:08

Tek Gıda-İş TİS için Ankara yolunda

YAKLAŞIK 13 bin çalışanı bulunan Çaykur’da 4 yıldır süren yetki tartışmasında sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çaykur’da toplusözleşme yetkisinin Tek Gıda-İş Sendikasında olduğunu açıklamasının ardından Bakanlık bu kez Tek Gıda-İş Sendikasına toplusözleşme yapmak için yetki

Tek Gıda-İş TİS için Ankara yolunda
Paylaş

YAKLAŞIK 13 bin çalışanı bulunan Çaykur’da 4 yıldır süren yetki tartışmasında sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çaykur’da toplusözleşme yetkisinin Tek Gıda-İş Sendikasında olduğunu açıklamasının ardından Bakanlık bu kez Tek Gıda-İş Sendikasına toplusözleşme yapmak için yetki belgesini gönderdi. Tek Gıda-İş Sendikası yetki belgesini aldıktan sonra Kamu İşveren sendikasıyla masaya oturmak için bugün Ankara’ya hareket etti.

Toplu iş sözleşme yetkisinin Tek Gıda-İş Sendikasına verilmesi sonrası Ankara’da toplu sözleşme müzakerelerine başlayan Tek Gıda-İş Sendikası Rize 1, 2, 3, 4 ve Trabzon şubeleri ile Tek Gıda-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Ali Çelik başkanlığında 60 kişiden oluşan müzakere heyeti ile Rize’den Anakara’ya hareket etti. Ankara’ya hareketleri öncesi Tek Gıda-İş Sendikası Rize şube başkanlığı önünde bir açıklama yapan Recep Ali Çelik, “59 yıldan beri Çaykur’da örgütlü olan Tek Gıda-İş ve onun onurlu emekçileri tarihinde görülmemiş bir baskı ve tehditle karşı karşıya kalmıştır. Çaykur emekçisi kardeşlerimiz emek düşmanı bir başka sözde sendikaya geçmeleri için inanılması zor baskı ve tehditlerle karşılaştı. Yaklaşık 4 yıldan beri sınıf bilinciyle yürüttüğümüz sendikal mücadelede birçok işçi kardeşimiz haksız yere sürgün edildi, emeği sömürüldü hak ve hukuku ayaklar altına alındı ama yılmadı, yılmadık her türlü bürokratik ve siyasi baskıya rağmen direne direne kazandık” diye konuştu. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Menekşe’den Önce’ gözyaşlarıyla izlendi

SONRAKİ HABER

‘Mevcut yasadan daha geri’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...