17 Nisan 2019 18:35

Ayşe Öğretmen yine cezaevine konuldu

Beyaz Show'a bağlanarak "Çocuklar ölmesin" dediği için tutuklanan ve cezası ertelenen Ayşe Çelik, kalan cezasının infazı için tekrar cezaevine kondu.

Ayşe Çelik

Paylaş

Kamuoyunda Ayşe Öğretmen olarak bilinen ve televizyonda yayınlanan Beyaz Show adlı programa telefonla bağlanarak "Çocuklar ölmesin" dediği için cezaevine konulan Ayşe Çelik tekrar tutuklandı.

Bebeği 6 aylıkken cezaevine giren Ayşe Çelik adına, ifade özgürlüğü ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine (AYM) bireysel başvuru yapıldı. AYM tarafından tedbir kararı reddedilirken esasa ilişkin ise bir karar verilmedi. Diyarbakır İnfaz Hakimliğinin altı aylık erteleme talebini kabul etmesinin ardından tahliye edilen Ayşe öğretmen, erteleme süresinin dolmasının ardından Diyarbakır Adliyesine gitti. Çelik, adliyede işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Cumhhuriyet'e konuşan Ayşe Çelik, 1.5 yaşındaki kızı Deran’ı annesine emanet ettiğini belirterek "Kendimi çok kötü hissediyorum. Bebeğim rahatsız... Cezaevi koşulları onun için uygun değil. Duygularımın tarifi imkânsız. Çok üzgünüm. Yargıya olan inancımı kaybetmedim, yaşadığım bu hukuksuzluğun ortadan kaldırılacağına inanıyorum. Bir anne ile bebeğinin ayrılmasına izin vermeyeceklerini düşünüyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘25 yıl sonra ilk defa belediyenin önündeyiz!’

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca arbedede yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...