08 Ekim 2012 06:32

'Terör örgütü' RedHack!

Türkiye’deki devlet kurumlarına ait internet sitelerine düzenledikleri siber eylemlerle adını duyuran Redhack hakkında, silahlı terör örgütü üyesi oldukları ve çeşitli bilişim suçları işledikleri iddiası ve 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.Redhack’in, Emniyet Genel Müdürlüğü&rsq

Paylaş


Redhack’in, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sitesini hack’lemesinin ardından, gruba üye 10 kişi hakkında ‘silahlı örgüte üye oldukları ve çeşitli bilişim suçları işledikleri’ iddiasıyla, 8.5 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ankara Başsavcı Vekilliğinin, 20 Mart 2012’de gerçekleştirilen ve 7 kişinin tutuklandığı Redhack soruşturması tamamlandı. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, Terörle Mücadele Yasası kapsamında kurulan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Savcı Mustafa Başer tarafından hazırlanan iddianamede, yaklaşık 7 aydır tutuklu bulunan üniversite öğrencileri Duygu Kerimoğlu, Alaattin Karagenç ve Uğur Cihan Okutulmuş’un da aralarında bulunduğu 10 kişi yer alıyor.

Bu 10 kişi, “silahlı terör örgütüne üye olmak, açıklanması yasak gizli belgeleri temin etmek, kişisel verileri hukuka ayrı olarak ele geçirmek ve yaymak, bilişim sisteminin işleyişini engellemek veya bozmak, bilişim sistemine hukuka ayrıkı olarak girmek ve orada kalmak” eylemleriyle suçlanıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Romney: Suriyeli muhalifleri silahlandıracağım

SONRAKİ HABER

‘Savaş bakanı’ derhal istifa etmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...