08 Ekim 2012 03:22

Avcılar'da linç 'geliyorum' diyor

AVCILAR Denizköşkler Mahallesinde yaşayan trans bireylere yönelik bir süredir devam eden tacizin dozu giderek artıyor. Mahallede yaklaşık 100 kişilik bir grup 10 gündür “namus yürüyüşü” adı altında trans bireyleri taciz ediyor, bölgede yaşayan vatandaşları lince çağırıyor. Nefret kusan döviz ve sloganlarla

Avcılar'da linç 'geliyorum' diyor
Paylaş
Zehra Saltık

Her akşam 22.00-23:00 arasında toplanan kitle önceki akşam da “Gel çocuğuma kendinin ne olduğu anlat”, “Ne erkek ne dişi kim bu üçüncü kişi” yazılı dövizler taşıyarak yürüyüş yaptı. Trans bireylerin yaşadığı binaya kadar yürüyenler “mahallelerinde huzur kalmadığını” ileri süren protestoculardan bazılarının “çingeneler nasıl ayrı bir yerde bir arada yaşıyorlarsa bunlar da gitsin topluca başka bir yerde yaşasınlar” demesi dikkat çekti.

NEFRET SUÇU İŞLENİYOR POLİS SEYREDİYOR

Yaşananları pencerelerinin gerisinden korkuyla izleyen trans bireyler ise “Trans olmak bu demek zaten, her an tehdit altında olmak, her an kovulmak, her an suçlanmak demek” diyorlar. “Burada nefret suçu işleniyor, polis seyrediyor. Hatta seyretmiyor, daha önce de bu protestolar olduğunda gelip bizi gözaltına aldılar. Mahalleli ondan sonra daha da sert biçimde bize yönelmeye başladı” diyen trans bireyler, dışarı çıkamadıklarını, alış veriş yapmaya bile gidemediklerini söylüyorlar.  “Nereye gidelim, nerede yaşayalım, insanın kendini yaşaması suç mu?​” diye soruyorlar.  

İçlerinden biri ise “Evlerimizi elimizden zorla almak istiyorlar. Ortada bir rant var, yok pahasına evlerimizi alıp bu rantı yemek istiyorlar” şeklinde yorumluyor yaşananları.

Gazetemize konuşan LGBT aktivisti Ebru Kırancı ise, olayın patlak verdiğini duyunca hızla Avcılar’a geldiğini aktarıyor. “Burada işlenen nefret suçudur. Yetkililer bırakın önlem almayı, arkadaşlarımız üzerinde baskıyı artırarak resmen yangına körükle gidiyor” diyor. Arkadaşlarının hayati tehlike yaşadığını, trans bireylere hiçbir yerde yaşam alanı tanınmadığını ifade eden Kırancı “Artık yeter, bizim de haklarımız var, devleti göreve çağırıyorum!” diyerek olanlara tepki gösteriyor.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HES yaparsan taraftarını kaybedersin

SONRAKİ HABER

Mecliste tezkere, gensoru ve seçim haftası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...