13 Nisan 2019 10:11

Maduro: Assange, ABD’ye iade edilirse hayatı tehlikeye girer

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Julian Assange’ın ABD'ye iadesi durumunda hayatının tehlikeye gireceğini açıkladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Wikileaks’in Kurucusu Julian Assange’ın tutuklama kararını değerlendiren Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Assange’a yöneltilen suçların açık olmadığını belirterek ABD’nin talebi üzerine Washington’a iade edilmesi halinde hayatının tehlikeye gideceğini aktardı.

Sputnik’te yer alan habere göre İngiliz polisinin Assange’a yönelik yürüttüğü operasyonu da utanç verici olarak değerlendiren Maduro, “İngiliz adaleti Assange’ı ABD’ye teslim ederse uluslararası hukuka ve insan haklarına saygısızlık eder. Yaşamını risk altına sokar” dedi.

Venezuela Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ekvador hükümetinin Büyükelçilik Özel Varlık Protokolü’nü de ihlal ettiği iddia edilerek, “Uluslararası hukuk için utanç verici bir durum” yorumu yapıldı. ABD hükümetinin, başta Afganistan ve Irak’taki operasyonlarına dair yayımladığı belgeler sebebi ile uzun süredir WikiLeaks Kurucusu Julian Assange’ın peşinde olduğu biliniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

"Elimizde bir kıdem kaldı, onu da alsınlar!"

SONRAKİ HABER

Leyla Güven’in kızı Temizkan: Sessizlik büyük acılara yol açacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...