15 Nisan 2019 07:45
Son Güncellenme Tarihi: 15 Nisan 2019 11:48

Süper Lig'de 28. hafta sonuçları ve son 6 haftaya bakış

Süper Lig'de son 6 haftaya Başakşehir, Galatasaray'ın 5 puan önünde giriyor. Beşiktaş ise Cimbom'u 3 puan geriden takip ediyor.

Fotoğraf: Emrah Yorulmaz/AA

Paylaş

Süper Lig'de 28. haftada lider Başakşehir haftayı en yakın rakibi Galatasaray'ın 5 puan önünde geçti. 3. sıradaki Beşiktaş ise Galatasaray'la olan puan farkını 3'e indirdi. 4. Trabzonspor, deplasmanda Bursaspor'u mağlup ederek 49 puana yükseldi.

Takımların son 6 haftadaki maç programı şöyle:

BAŞAKŞEHİR (61 puan) | Çaykur Rizespor, Göztepe, Sivasspor (D) , Ankaragücü, Galatasaray (D), Alanyaspor.

GALATASARAY (56 puan) | Kayserispor, Konyaspor (D), Beşiktaş, Çaykur Rizespor (D), Başakşehir, Sivasspor (D).

BEŞİKTAŞ (53 puan) | Sivasspor (D), Ankaragücü, Galatasaray (D), Alanyaspor, Trabzonspor (D), Kasımpaşa.

TRABZONSPOR (49 puan) | Yeni Malatya, Fenerbahçe (D), Kayserispor, Konyaspor (D), Beşiktaş, Çaykur Rizespor (D).

GALATASARAY'IN HASRETİ 20 YILA ÇIKTI

Haftanın derbi mücadelesinde Fenerbahçe, Ülker Stadyumu'nda Galatasaray'ı ağırladı. 45. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan sarı-lacivertliler, 66'da Henry Onyekuru'nun golüyle yenik duruma düşse de 71'de Eljif Elmas'la eşitliği yakaladı. Kalan bölümde başka gol olmayınca Fenerbahçe'nin evinde Galatasaray'a karşı yenilmezlik serisi 20 yıl ve 23 maça çıktı.

Bu sonuçların ardından Galatasaray 56 puana yükseldi ve Başakşehir'le arasındaki puan farkını 5'e indirdi. Fenerbahçe ise 33 puanla 14. sırada kaldı.

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA: KARA PAZAR

Derbinin hakemi Ali Palabıyık'ın yönetimini beğenmeyen Galatasaray yönetimi, kulübün resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladı. 

"Kara pazar" başlıklı açıklamada "14 Nisan Pazar günü Fenerbahçe ile oynadığımız derbinin hakemi Ali Palabıyık, basiretsiz ve taraflı kararlarıyla maçın sonucuna doğrudan tesir etmiştir. Maçın sona ermesiyle birlikte başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere ilgili kurullar nezdinde gerekli girişimler başlatılmıştır. Bu çerçevede söz konusu makamlar tarafından gerekli adımların atılmasını ivedilikle beklemekteyiz. Ayrıca, VAR sisteminin uygulandığı bazı ülkelerde olduğu gibi Fenerbahçe-Galatasaray maçının VAR kayıtlarının açıklanmasını da Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bir kez daha talep ediyoruz. Saha içinde ve saha dışında kurulan tuzaklara, iftiralara rağmen, şampiyonluk yürüyüşümüz kararlılıkla devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın, Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından "Eğer bir takım şampiyon yapılacaksa çıksın ilan etsinler. Konyaspor maçında verilen penaltı, yan hakem ısrarla orta hakeme ‘Temiz’ diyor, bunun görüntüleri, sesleri elimizde var" açıklamaları üzerine Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ sert açıklamalarda bulundu.

Göksel Gümüşdağ, "Şaşkınlıkla, hayretle izliyorum. Aynı statta, aynı rakip ve hakemle ligin ilk yarısında oynadığımız maçta VAR kapandı. Bizim %100 golümüz ofsayt olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Daha sonra ofsayt olmadığı anlaşıldı ancak 2 puanımız gitti. Hiçbir zaman 'bu rakip tarafından organize edildi mi edilmedi mi' demedik. Saha içindeki mücadele ile öne çıkmaya çalışalım. Saha dışında bunu farklı bir yere taşımak etik olmaz. Ligin en az gol yiyen, en çok galip gelen takımıyız, bu gibi ifadeleri şaşkınlıkla dinliyorum. Bu ifadelerin inandırıcılığı yok. VAR'ın en büyük sıkıntısını yaşayan kulüplerden olmamıza rağmen VAR'ı en çok savunanlardan da  biriyim. Burada çok daha vahim bir durum var. Kulüpteki hukuk müşaviri arkadaşlara talimat verdim, yarın da TFF ile bir yazışma yapacağız gerekirse ziyaret de ederiz. Orada söylenen çok enteresan bir şey var, 'VAR'ın kayıtları elimizde'. TFF dışında VAR'ın kayıtları kimsenin elinde olamaz, demek oluyor ki bu hukuk dışı elde edilmiş. Bu çok tehlikeli bir durum. Hukuk müşaviri arkadaşlarla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmalarıyla ilgili görüştük. Buradan TFF'ye çağrıda bulunuyorum. Konya maçı kayıtlarının rakip takım yöneticisi elinde olduğunu söylüyor, bildiğim bir şey var diyor. TFF acilen bir araştırma komisyonu kurmalı. Bu tür kayıtlar personel tarafından el atından verilmişse suç duyurusunda bulunmak zorunda. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına da 6222'ye aykırı olan kin, nefret şiddet içeren açıklamalarda bulunulduğu için suç duyurusunda bulunacağız. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ'TAN KRİTİK GALİBİYET

Süper Ligin 28'inci haftasında Beşiktaş, Başakşehir'i konuk etti. Maçı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu da izledi.

Maçın ilk yarısında Robinho'nun golüyle 1-0 öne geçen Başakşehir, 42. dakikada Atiba Hutchinson'ın golüne engel olamadı. İlk yarı 1-1'lik beraberlikle bitti.

Maçın ikinci yarısında Beşiktaş, Burak Yılmaz'ın 52. dakikada gelen golüyle öne geçti. Maç 2-1'lik skorla sona erdi.

TRABZONSPOR TEK GOLLE 3 PUAN ALDI

28. haftanın açılış maçında Trabzonspor, Bursaspor'u tek golle mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Trabzonspor'un tek golünü 68'inci dakikada Abdülkadir Ömür kaydetti.

SÜPER LİG'DE 28. HAFTA

12 NİSAN CUMA
Bursaspor 0-1 Trabzonspor

13 NİSAN CUMARTESİ
Rizespor 1-0 Göztepe
Konyaspor 1-1 Sivasspor
Beşiktaş 2-1 Medipol Başakşehir

14 NİSAN PAZAR
13:30 Kayserispor 0-2 Ankaragücü
16:00 Antalyaspor 1-0 Kasımpaşa
16:00 Yeni Malatyaspor 1-1 Alanyaspor
19:00 Fenerbahçe 1-1 Galatasaray

15 NİSAN PAZARTESİ
20:00 Erzurumspor 2-1 Akhisarspor

ÖNCEKİ HABER

Kirli hava sonucu her yıl 4 milyon çocuğa astım teşhisi konuyor

SONRAKİ HABER

SES İzmir Şube: Taleplerimizden vazgeçmiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...