08 Ekim 2012 02:42

Van’da deprem birinci yılını dolduruyor ama...

Van depremi iki hafta sonra birinci yılını dolduruyor ancak yaralar sarılmış değil. Yeni eğitim yılının depremin yolaçtığı yıkımın etkisiyle başladığı Van’da, konut sorunu çözülmeden kışın yaklaşması da kaygıları artırıyor. Van’ın Erciş İlçesi’ne bağlı Çelebibağ Beldesi Belediye Başkanı Veysel Keser, &

Van’da deprem birinci yılını dolduruyor ama...
Paylaş

TRAVMA SÜRÜYOR

Veysel Keser, 23 Ekim’de depremin birinci yılını doldurduğunu hatırlatarak, “Hâlâ okul sorunu halledilmedi. Ayrıca halk kışı yeniden konteynır çadırlarda geçirecek” diyor. Bölgelerinde 2’si prefabrik 6 ilköğretim okulu ile bir lise bulunduğunu belirten Keser, bir sınıfta 50-60 çocuğun ders yapmak durumunda olduğunu anlatıyor. Belediye Başkanı Keser, çocuklar üzerinde depremin yolaçtığı travmanın devam ettiğini de vurguluyor: “Hiçbir çocuk rahat konuşmuyor, gerginler.”

1 YIL GEÇTİ AMA…

Van’da depremin ardından 10 bin işyerinin kapandığını, kentin ekonomisinin büyük zarar gördüğünü anlatan Çelebibağ Belediye Başkanı Keser, şu vurguyu da yapıyor: “Van Valisi ‘burası afet bölgesi ilan edilirse ter bir çivi çakılmaz’ diyordu. 1 yıl geçti, halen bir çivi çakılmış değil.” (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üsteğmen Çağlar’ı öldüren patlayıcı kime ait?

SONRAKİ HABER

Şeker Tekstil’de 374 işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...