08 Ekim 2012 02:39

Üsteğmen Çağlar’ı öldüren patlayıcı kime ait?

ÜSTEĞMEN Çağlar Canbaz’ın 6 Ağustos 2007 tarihinde ölmesine sebep olan patlayıcının, güvenlik güçlerinin kullandığı anti tank mayını olduğu rapor edildi. Jandarmanın hazırladığı olay yeri inceleme tutanağında söz konusu patlayıcı için, “teröristler tarafından döşenen niteliği belirsiz el yapımı&hellip

Üsteğmen Çağlar’ı öldüren patlayıcı kime ait?
Paylaş

Hakkari Dağlıca’ya bağlı Yeşiltaş Karakolu’nda 2007 yılında komutan olarak görev yapan Üsteğmen Çağlar Canbaz, 7 Ağustos 2007 tarihinde bölük bölgesinin yakınında meydana gelen bir patlama sonucu ölmüştü. Bölgede 2007 yılında Tabur Komutanı olan Kurmay Yarbay Onur Dirik, olaydan iki sene sonra açılan bir dava sonrasında askeri mahkeme tarafından yargılanmış, Üsteğmen Çağlar Canbaz’ın ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yarbay Dirik ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilmişti. Geçtiğimiz Temmuz ayında Ankara’da bir cezaevine konulan Onur Dirik, şimdi cezasını çekiyor.

İTÜ: OLAY YERİ İNCELEMESİNDE EKSİKLİKLER VAR

Yarbay Onur Dirik, dava boyunca bilirkişi heyetinin oluşturulmaması üzerine İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Metalurji Fakültesi Dekanlığı’ndan patlayıcının gerçek niteliğinin tespit edilmesi için teknik görüş raporu tanzim edilmesini istedi. Bu talep üzerine dekanlık, bir bilirkişi heyeti oluşturup dava dosyasında bulunun tüm belgeleri inceleyip kapsamlı bir rapor hazırladı. Bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda “Dosya kapsamında patlayıcının niteliğinin tespit edilmesine yönelik herhangi bir çalışma yapılmadığı, gerek kimyasal analizler, gerekse patolojik tespitler açısından herhangi bir bulguya rastlanılmadığı, olay yeri incelemesinde önemli eksiklikler bulunduğu görülmüştür.” ifadesine yer verildi.

‘ÜSTEĞMEN CANBAZ’I ÖLDÜREN PATLAYICI ANTİ TANK MAYINI’

Bilirkişi heyeti, Üsteğmen Çağlar Canbaz’ın ölmesine sebep olan patlayıcının, anti tank mayını olduğu sonucuna vardı.
Hukukçulara göre İTÜ’nün verdiği bu rapor, patlayıcının PKK’ye ait bir mayın olmadığını gösteriyor. Çünkü örgüt yurt içinde el yapımı patlayıcıları tercih ediyor, anti tank mayını kullanmıyor.
Mayının patladığı bölgeden alınan toprak örneklerini inceleyen Jandarma Kriminal Dairesi, söz konusu patlayıcının cinsinin ne olduğunu tespit edememiş, PKK tarafından döşendiğini belirtmişti.
(İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak’ta patlama: 1 ölü 3 yaralı

SONRAKİ HABER

Van’da deprem birinci yılını dolduruyor ama...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...