08 Ekim 2012 02:34

Faslı hakimler bağımsız yargı için yürüdü

FAS’ta yargı sistemindeki yolsuzlukları protesto eden yüzlerce hakim, başkent Rabat’taki Yargıtay binası önünde eylem yaptı. Ülkenin dört bir yanından gelen hakimler, hükümete yargıya müdahale etmemesi çağrısında bulundu.Eyleme katılan hakim Nazik Bekkal taleplerini şu sözlerle dile getirdi: “Hiçbir hak

Faslı hakimler bağımsız yargı için yürüdü
Paylaş

FAS’ta yargı sistemindeki yolsuzlukları protesto eden yüzlerce hakim, başkent Rabat’taki Yargıtay binası önünde eylem yaptı. Ülkenin dört bir yanından gelen hakimler, hükümete yargıya müdahale etmemesi çağrısında bulundu.
Eyleme katılan hakim Nazik Bekkal taleplerini şu sözlerle dile getirdi: “Hiçbir hakkımız ya da sosyal güvenliğimiz yok. Maaşlarımız çok düşük, çalışma şartlarımız da çok kötü. Tüm bunların ötesinde, bağımsız değiliz. Asıl istediğimiz yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı.”
Faslı Hakimler Birliği’nin baskılarıyla Kral Muhammed, geçtiğimiz yıl anayasada bazı değişiklikler yapmıştı. Ancak reformların hayata geçmemesi ve yolsuzluğun sürmesi hukukçuların tepkisini çekmeye devam ediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ebu Hamza hakim karşısında

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Bu yasalarla yol alana demokrat demem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...