10 Nisan 2019 10:28

Almanya’da Aleviliğin inanç olarak tanınması için anlaşma imzalandı

Alevilik inancı Rheinland-Pfalz eyaleti tarafından resmen tanınacak. Anlaşmaya göre, Alevilik ders olarak okutulacak, bayramlarda izin verilecek.

Fotoğraf, Avrupa Alevi Gençler Birliği'nin Facebook hesabından alınmıştır

Paylaş

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun imzaladığı anlaşmaya göre, Alevilik inancı Rheinland-Pfalz eyaleti tarafından resmen tanınacak.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), Almanya’da Aleviliğin bir inanç olarak tanınması yönünde yeni bir anlaşma imzaladı. Anlaşmayla Alevilik inancı Rheinland-Pfalz eyaleti tarafından da resmen tanınacak. Bundan sonra okullarda AABF tarafından belirlenen öğretmenler okullarda Alevilik dersi verebilecek, Aleviler için önemli tatil günlerinde izin alınabilecek.

Eyalet başkenti Mainz’de düzenlenen törende anlaşmayı Eyalet Başbakanı Malu Dreyer (SPD) ve AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat imzaladı. Mainz Belediye Başkanı Michael Ebling, eyalet bakanları ve AABF yöneticileri katıldı.

AABF Genel Başkanı Mat yaptığı konuşmada bu yıl Federasyon’un 30. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, “Rheinland Pfalz ile imzaladığımız bu anlaşma 30 kuruluş yıldönümümüzün en güzel hediyesi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AABF 2012’de Hamburg, 2013’de Aşağı Saksonya, 2014’te Bremen eyaletleriyle Hak Eşitliği anlaşmaları imzalamıştı. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Krize, talana, hak gasplarına karşı güvenceli yaşam için 1 Mayıs’a"

SONRAKİ HABER

10 Ekim Katliamı anması: Yeni yönetim anıtlaştırma kararını uygulamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa