Petrol-İş, Petkim'de personel eksikliğini gidermeyen patronu uyardı

Petrol-İş, Petkim'deki personel açığına dikkat çekti. Petkim patronunu uyaran sendika, "Risk alma önlem al" dedi.

09 Nisan 2019 06:03
Paylaş

Petrol-İş Aliağa Şubesi , iş yerinde yaşanan sorunlarla ilgili sabah vardiyasında açıklama yaptı. Petkim girişinde servislerden inen işçiler SOCAR’a ait idari binanın önüne yürüyüş gerçekleştirdi.

Bina önünde açıklama yapan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay "İş yerimizde çözüm bekleyen sorunlar var. Daha önce de Petkim'de personel eksikliği olduğunu dile getirdik. SOCAR Yetkililerine personel eksikliği giderilmezse iş güvenliği tehlikeye girer dedik. Halen taleplerimiz karşılanmış değil. Petkim işvereni ben bu riski alıyorum diyor. Siz bizim hayatımız üzerinden risk alamazsınız. Burada personel eksikliğini gidermeyerek risk alıyorlar. İşverene bir kez daha diyoruz ki risk alma önlem al" diye konuştu.

Petkim'de yöneticilerin işçilere yönelik baskıcı tavırlarını da eleştiren Oktay "Yaptıklarının adı mobbingtir. Petkim'de uygulanan tavırlara, mobbinge karşı ne yapacağımızı onlar da çok iyi biliyor. Diyalog yolunu kapatan Petkim yetkilileri ayağını denk alsın" diye konuştu.

Açıklama esnasında Şube Başkanı'nın yanına gelen  Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş yolun trafiğe açılmasını istedi. İşçiler emniyet müdürünün "Siz yolu açmasanız biz de gereğini yaparız" tehditini protesto etti. Açıklama işçilerin yürüyüşü ile sona erdi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yasak olmasına rağmen internetten atmaca satılıyor

SONRAKİ HABER

2019 NCAA şampiyonu Virginia oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa