06 Ekim 2012 15:19

Malatya BDP İl binasına silahlı saldırı

Dün gece saatlerinde Malatya BDP il binasına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırıda bulunuldu. Parti binasını hedef alan saldırganlar partinin camını hedef alarak partiyi kurşunladı. Polis, parti binasına gelerek incelemelerde bulundu. Olayı gerçekleştirenin akli dengesinin yerinde olmadığını söyleyen polis saldırganın gözaltında old

Malatya BDP İl binasına silahlı saldırı
Paylaş

Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Malatya BDP il başkanı Yusuf Bulut şunları dile getirdi:’’Bize göre yapılan bu saldırı bilinçli bir şekilde yapılmıştır. Bu saldırıyı yapanlar polisin dediği gibi akli dengesi yerinde olmayan bir kişi değildir. Görgü tanıklarının ifadelerine göre partimize saldıran kişi duvara yaslanıp partimizi hedef almıştır. Daha önceleri de parti binamızın önünde partili arkadaşlarımıza sözlü sataşma girişimleri olmuştu. Bu gün de partimizin camı kurşunlandı."

Olayın duyulmasının ardından BDP’ye ziyarette bulunan Emek Partisi, ESP, HDK yöneticileri ve üyeleri bu tip saldırıların Başbakan Erdoğan'ın nefret söyleminden kaynakladığının altını çizdi.

BDP’ye yönelik yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını ifade eden Emek Partisi Malatya il başkanı Necdet Bali, "Bu ülkede AKP iktidarının yıllardır hem içerde hem dışarıda savaş politikalarını halka ve emekçilere dayatması sonucunda bugün bu saldırı gerçekleşmiştir. Başbakanın nefret söylemlerinden dolayı birçok ilde BDP il binalarına saldırıldı. Bunun sorumlusu da, bir partinin binlerce yöneticisisi cezaevine tıkıp, her söyleminde milliyetçi politikaları öne çıkaran AKP iktidarıdır" dedi.

HDK Malatya il yürütme kurulu üyesi Beyhan Bali de, ülkenin dört bir yanında yaşanan bu tip olayların AKP iktidarının Kürt sorununda çözümsüzlük dayatması, savaş politikalarında ısrar etmesi Kürt halkının barış taleplerine sırt çevirmesinden kaynaklandığını ifade etti. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kültürel yozlaşmaya karşı dostluk turnuvası

SONRAKİ HABER

Barış Cemi toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...