08 Nisan 2019 10:22

Akıncı Üssü davası ertelendi

15 Temmuz darbe girişiminin merkez üssü Akıncı Üssü'nde yaşanan olaylara dair 475 kişinin yargılandığı duruşma ertelendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

15 Temmuz darbe girişiminde Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 475 kişinin yargılandığı davaya, sanıkların esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmalarıyla devam edildi

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki salonda görülen duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu. Sanık Eski Kursiyer Teğmen Kübra Arpaguş, son savunmasında da önceki beyanlarını kabul ettiğini söyledi. Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Okulunda (MEBS) kursiyer teğmen olarak eğitim gördüğü 15 Temmuz’da WhatsApp grubundan gelen emir üzerine birliğe gittiğini belirten Arpaguş, terör saldırısı olduğundan şüphelendiğini söyledi. Arpaguş, daha sonra diğer kursiyerlerle yerini dahi bilmediği Akıncı Üssüne götürüldüklerini ifade ederek, ilerleyen saatlerde kandırıldıklarını anladığını savundu. Daha sonra savunma yapması beklenen sanıklar ise mahkemeden süre istedi. Mahkeme heyeti, savunmaların hazırlamasında mütalaanın tebliğinden itibaren geçen süreyi dikkate alarak, sanık ve müdafilerinin süre taleplerinin reddine karar verdi. Ayrıca, sırası gelen sanıkların yarından itibaren savunma yapmamaları durumunda “Beyanda bulunmaktan vazgeçmiş” sayılacaklarını kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.

26 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı’daki Özel Kuvvetler Komutanlığında (ÖKK) yaşanan olaylarla ilgili 68 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti aralarında Eski Albay Ümit Bak ve Eski Binbaşı Mehmet Ali Çelik’in de bulunduğu 26 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. (Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

Barış imzacısı Erkin Başer'in yargılanmasında yetkisizlik kararı

SONRAKİ HABER

İsmail Afacan'ın ilk şiir kitabı "Adımlar Sağanak" raflarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...