08 Nisan 2019 04:18

Güney Afrika'da kaçak avcıyı fil öldürdü, aslanlar yedi

Güney Afrika'da gergedan avlamak için Kruger Ulusal Parkı'na giden kaçak avcı fil tarafından ezildi, ardından aslanlar yem oldu.

Afrika fili | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Güney Afrika'daki Kruger Ulusal Parkı'nda kaçak olarak gergedan avlamaya çalıştığından şüphelenilen bir kişinin bir fil tarafından ezilerek öldürüldüğü, ardından bir aslan sürüsü tarafından yendiği açıklandı. Kaçak avcının ailesinin durumu park görevlilerine bidirmesi ardından yapılan aramada insan kemikleri ve bir pantolon bulundu.

BBC Türkçe'nin haberine göre, kaçak avcının yanındakiler durumu öldürülen avcının ailesine bildirdi. Bunun üzerine aile park görevlileriyle irtibata geçti. Arama çalışmaları sonucunda ceset bulunamadı ancak insan kemikleri ve bir pantolon bulundu.

Park yetkilileri kaçak avcının ailesine başsağlığı diledi ve "Kruger Ulusal Parkı'na kaçak ve yaya olarak girmek akıllıca değil" açıklamasını yaptı.

Kaçak avcılar özellikle Asya pazarında yoğun talep gören gergedan boynuzu için gergedanları avlamaya çalışıyor. Çin, Vietnam ve bazı diğer Asya ülkelerinde, gergedan boynuzunun cinsel gücü artırdığına inanılıyor.

Güney Afrika'da kaçak avlananlar daha önce de hayvanlar tarafından öldürülmüştü. Geçen yıl Temmuz ayında bir doğal koruma alanında kaçak gergedan avlayan en az iki kişi aslanlar tarafından öldürülüp yenmişti.

2018'in Şubat ayında ise Kruger Ulusal Parkı'nda büyük kedigilleri kaçak olarak avladığı tahmin edilen bir kişinin aslanlar tarafından yendiği açıklanmıştı.

Güney Afrika'da son 10 yılda yedi binden fazla gergedan kaçak avcıların kurbanı oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 8 Nisan 2019 Pazartesi

SONRAKİ HABER

Öykü Arin’in annesinden çağrı: Kampanya tüm Öyküler için sürmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...