07 Nisan 2019 04:10

Binali Yıldırım ve TCDD eski yöneticilerine suç duyurusu

İnşaat mühendisi Tuna Çakıcı, Binali Yıldırım ve TCDD eski yöneticileri hakkında sahtecilik ve dolandırıcılık iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: Can Erok/DHA

Paylaş

1999 depremi sonrası İstanbul’da TCDD’ye ait lojman ve istasyon binalarının güçlendirilmesi projesini hazırlayan inşaat mühendisi Tuna Çakıcı, dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AKP Erzincan Milletvekili ve dönemin TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile eski TCDD yöneticileri hakkında evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık ve zimmet iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

sol.org.tr'de yer alan habere göre depremden sonra İstanbul’da TCDD’ye ait lojman ve istasyon binalarının güçlendirilmesi projesini hazırlayan inşaat mühendisi Tuna Çakıcı, dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve AKP Erzincan Milletvekili ve dönemin TCDD Genel müdürü Süleyman Karaman ile eski TCDD yöneticileri Erol İnal ve Hayri Varinli hakkında evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık, zimmet suçlarından 28 Mart tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

TİM İnşaat adlı şirketin sahibi olan Tuna Çakıcı, TCDD binalarında deprem güçlendirmesinin şartnamelere uygun yapılmadığını, proje sorumlusu olarak onayı olmadan müteahhitlere ödeme yapıldığını, bunlara karşı çıktığı için kendisinin devre dışı bırakılarak şirketinin iflasa sürüklendiğini öne sürdü. Tuna Çakıcı sorumlusu olduğu projelerde kendisinin onayı alınmadan, kullanılmayan tonlarca beton ve demirin parasının müteahhitlere ödendiğini ifade ediyor. Çakıcı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birçok okulun güçlendirme projesinin de şartnamelere uygun yapılmadığını, İstanbulluların tehlikede olduğunu vurguluyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şişli'de yaşanan zincirleme trafik kazasında 24 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

HDP: Loristan halkının acısını paylaşıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...