06 Ekim 2012 11:52

12 Eylül’ün simge avukatı yaşamını yitirdi

12 Eylül döneminin işkence mağduru gençlerinin, bütün baskı ve tehditlere rağmen avukatlığını üstlenerek bu alanda simge isimlerden biri olan Kemal Kırlangıç dün yaşamını yitirdi.Kırlangıç 12 Eylül döneminde çeşitli gruplara mensup 2 bin dolayında gencin davasını üstlenmiş, işkence tespitlerini ya

12 Eylül’ün simge avukatı yaşamını yitirdi
Paylaş

12 Eylül döneminin işkence mağduru gençlerinin, bütün baskı ve tehditlere rağmen avukatlığını üstlenerek bu alanda simge isimlerden biri olan Kemal Kırlangıç dün yaşamını yitirdi.

Kırlangıç 12 Eylül döneminde çeşitli gruplara mensup 2 bin dolayında gencin davasını üstlenmiş, işkence tespitlerini yaptırmış ve bununla ilgili çok sayıda dava açmıştı.

Narlıdere’deki evinde kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtilen Kırlangıç 73 yaşında idi.

1939 Malatya doğumlu olan Kırlangıç, uzun yıllar Türkçe öğretmenliği yapmış, Ankara Hukuk Fakültesini dışarıdan bitirerek, 1977 yılında İzmir’de avukatlığa başlamıştı.

Kırlangıç’ın, Kanlı Hamur, Kovanın Balı, Savunma Açısından 12 Eylül, Politik Yargı ve Devlet Güvenlik Mahkemeleri, Sanık Yasalar ve son olarak Yılan Kırkanlar, Kırlangıçların direnişi, Torunlarıma Mektuplar isimli yayınlanmış kitapları bulunuyor.   
Beş çocuk babası Kırlangıç’ın cenazesi bugün (7 Ekim) saat 16.00’da Narlıdere Cemevinden kaldırılacak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tutukludan sonra ailesine de ‘düşman’ hukuku!

SONRAKİ HABER

Tıp öğrencileri tutuklu arkadaşları için özgürlük istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...