05 Nisan 2019 13:11

"Esenyurt'ta CHP belediyesiyle çalışamayız" dedi, işçileri işten attı

İstanbul Esenyurt Belediyesinden pek çok ihale alan Özyurt Madencilik-İnşaat, "Yeni yönetimle çalışamayacağız" diyerek işçileri işten attı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Esenyurt Belediyesinden daha önce pek çok ihale alan Özyurt Madencilik İnşaat, Esenyurt Belediyesi’ni CHP’nin kazanmasının ardından Esenyurt’ta 96 işçiyi işten attı. İşçilere tazminatları ve 1 aylık ücretleri de ödenmedi.

İşçilerin yarısından fazlasının üye olduğu DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, işçilerin “Yeni yönetimle çalışamayacağız, ne olacağını bilemiyoruz” denilerek işten atıldığını söyledi.

Özgür Karabulut şöyle konuştu: Yeni Belediyenin durumdan bilgisi yok. Bu firma AKP’yle birlikte palazlanan bir firma. Belediye el değiştirirken her şey sonuçlanmadan yandaşların yaptığı bir hamle oldu. İşçiler haklarının verilmesini istiyor. İşçilerin yeni belediye ile de iletişimleri yok. 15 Mart’ta firmanın belediye ile sözleşmesi bitmiş. Seçimin sonucunu beklemişler. Kaybedince işçiler işten çıkarıldı. Kaotik bir ortam yaratmak isteniyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Süper Lig'de 27'nci hafta | Rize'de gol yağmuru: Rize 2-7 Beşiktaş

SONRAKİ HABER

HDP: İtiraz hakkı sadece iktidarın lehine kullanılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...