06 Ekim 2012 11:51

Tutukludan sonra ailesine de ‘düşman’ hukuku!

İZMİR’in Buca ilçesinde bulunan Kırıklar 1 No’lu F Tipi Cezaevinde kalan Hüseyin Tunç isimli tutukluya, görüşüne gelen ailesini rahatsız eden gardiyanı uyardığı için 4 bin 740 TL para cezası verildi. Mahkeme, kesinleşen para cezasını Tunç’un eşi Nursel Tunç’un ödemesini istedi.Karara tepki g&ou

Tutukludan sonra ailesine de ‘düşman’ hukuku!
Paylaş

İZMİR’in Buca ilçesinde bulunan Kırıklar 1 No’lu F Tipi Cezaevinde kalan Hüseyin Tunç isimli tutukluya, görüşüne gelen ailesini rahatsız eden gardiyanı uyardığı için 4 bin 740 TL para cezası verildi. Mahkeme, kesinleşen para cezasını Tunç’un eşi Nursel Tunç’un ödemesini istedi.
Karara tepki gösteren Nursel Tunç, 20 yıldır babasız bırakılan 2 çocuğunun şimdi de annesiz bırakılmak istendiğini söyledi. Bu cezanın tutukluyu ailesiyle birlikte düşman olarak görme politikasının bir parçası olduğunu ifade eden Avukat Canan Uçar, “Bu durumlarda tutukluların ifadesi ya da olaya tanık olan arkadaşlarının beyanları dikkate alınmaz. Dikkate alınsa dahi itibar edilmez. O yüzden cezaevi kendi yazar kendi çizer kendi oynar” dedi.
Para cezasını ödemesine hükmedilen Hüseyin Tunç’un eşi ve yasal vasisi olan Nursel Tunç,
para cezasını ödememesi durumunda 7 ay 26 gün cezaevine konulacak. Mahkeme kararı kesinleştiği için Nursel Tunç bu cezayı ödemek zorunda.

BU NASIL ADALET?

Hiçbir yerde çalışmadığını kendisine ve iki çocuğuna kayınpederinin baktığını söyleyen
Nursel Tunç karara tepki gösterdi: “Olayı onlar çıkarıyor, bir de üstüne de eşime ceza veriyorlar. Zaten olaydan sonra eşim 15 gün hücrede kaldı, iletişim ve görüş cezası verildi. Hem eşime eziyet ediyorlar hem de hücreye atıyorlar bunun üstüne de ailesinden para istiyorlar.”
Hüseyin Tunç’un annesi Şemsiye Tunç, “Benim oğlumun cezaevinde çektiği zulüm yetmiyormuş gibi bir de üstüne para cezası verip gelinimi de hapse atmak istiyorlar” dedikten sonra hakim ve savcıların kalemlerini kırıp mesleklerini bırakmaları çağrısında bulundu. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Eğitimciler şiddete sessiz kalmayacak

SONRAKİ HABER

12 Eylül’ün simge avukatı yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa