06 Ekim 2012 11:50

Eğitimciler şiddete sessiz kalmayacak

Ders çıkışında onlarca velinin saldırısına uğrayan ve ciddi bir şekilde yaralanan kadın öğretmen Şifa Yörük’e meslektaşları sahip çıktı.Ceyhan Üçgen Park'ta bir araya gelen Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen üyeleri, kamu emekçilerine yönelen bu şiddetten Milli Eğitim Bakanı Dinç

Eğitimciler şiddete sessiz kalmayacak
Paylaş

Ceyhan Üçgen Park'ta bir araya gelen Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen üyeleri, kamu emekçilerine yönelen bu şiddetten Milli Eğitim Bakanı Dinçer’i sorumlu tuttu.

Dinçer’in göreve geldiği ilk günden itibaren öğretmeni hedef haline getirdiğini, kamuoyunu yanlış bilgilendirerek öğretmeni itibarsızlaştırdığını ve eğitimde yaşanan tüm sorunların sorumluluğunu öğretmenin üzerine yıktığını ifade eden eğitim emekçileri, Bakan Dinçer’i istifaya çağırdı.

Hizmet alanın müşteri, hizmet üretenin köle olarak görüldüğünü, bu politikaların ne yazık ki emekçilerin yaşam hakkını ciddi bir biçimde tehdit ettiği dile getiren eğitim emekçileri açıklamalarında şunları söylediler: “Her gün artan bu şiddet olaylarına yönelik hiçbir adım atılmaması durumunda her geçen gün bu tehdit büyüyecektir. Dün İzmir’de bugün Ceyhan’da yaşanan bu olaylar acaba yarın nerede yaşanacak? Buradan siyasi iktidarı uyarıyoruz. Artık yeter! Öğretmenlerin yaşam hakkını tehdit eden politikalarınızdan ve sözlerinizden artık vazgeçin!”

Açıklamanın ardından eğitim emekçileri alkışlar ve sloganlarla öğretmenlere yönelik şiddeti protesto etti. (CeyhanEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

8. sınıfların tetanoz-difteri aşıları yapılmadı!

SONRAKİ HABER

Tutukludan sonra ailesine de ‘düşman’ hukuku!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...